Människan och ondskans väsen

Följande artikel, ”Djungelflickan på väg att bli människahttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article6371306.ab  Visar på en viktig sak. Djuret inom oss kan mycket lätt framträda.

Det finns många exempel på liknande händelser. Åtminstone några är verifierade. Artikeln visar på ett mycket klargörande sätt hur tunn fernissan är, som ger oss det vi kallar mänskligt beteende. Det som verkar återstå när detta klätts av oss är djuret människan. Jag säger inte att ”djungelflickan” är ond. Jag vill bara visa på hur tunt skalet är som gör oss till sanna människor. Bibeln skriver också om detta på flera ställen. Ett är:2 Petr 2:12, där den onda människan omtalas.

Dessa människor är som oförnuftiga djur, av naturen födda till att fånga och döda. De smädar vad de inte känner till och kommer att gå under genom sitt förfall. Som djur skall de också gå under.

Jag har nämnt om det tidigare: I Matteus 24:12 berättar Jesus om tiden inför hans återkomst: ”Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta.” Globalt! Hos de flesta individer. ”Ska jag ta vara på min bror?”, som Kain sa.

När vårt djuriska ego inte längre blir tillfredsställt, börjar det ta för sig. Hur många kan lämna sin cykel olåst på stan? Upp med en hand! 4- åringar kidnappas för att utnyttjas sexuellt, ja, ni kan säkert finna exempelt själva! Ondskan handlar om egots tillfredsställelse på andras bekostnad.

Ingen kan älska mer än att han ger sitt liv för sina vänner”, säger Jesus.

Kärlekslösheten är ondskans banér. 20 personer kan gå förbi en människa som blir misshandlad till döds, utan att ens vända sig om. Likgiltighet är ocskå ondska. Så länge inte jag drabbas…

Nästan alla företeelser som vi kan sätta -ism bakom har ondskans drag i större eller mindre omfattning. Egoism, facism, kapitalism, nazism… tänk vidare själva.

Illa är det när egoismen lever sitt liv i den enskilda människan, etter värre blir det när den hamnar i den lagstiftande församlingen. Då får vi ett samhälle byggt på egoism och förledda människor!

Jag är övertygad om att de människor som röstade in Hitler i topposition trodde sig göra detta för en god sak. Han betraktas fortfarande till stora delar som den förlorade hjälten i Österrike….

Kom alltså inte och tala om människans inneboende godhet!

Published in: on 8 januari, 2010 at 11:42  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/08/manniskan-och-ondskans-vasen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Roligt att läsa en kyrklig anhängare som sätter kapitalismen mot kärleken… det gör man knappast i Kd…

  2. Tack för din kommentar.OM jag nu är kyrklig anhängare eller inte vet jag inte. Du får väl se;) Men min tro på Gud är mycket klar och bergfast. Kyrkans krumbukter på slutet har gjort mig mycket besviken.Bara så du inte missförstår mig: Jag talar om alla -ismer. Även socialism. Jag har svårt att se mig själv i nåt fack. Kd är ett vanligt mänskligt påfund liksom de andra partierna. Och där råder människans svagheter. Med egoistflaggan i topp!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: