Den osynliga sidan (del 2)

Jag har i min förra blogg visat att det verkar som om man fortfarande kan uppleva Gud, Jesus och änglarna idag på samma sätt som man gjorde på bibelns tid. Inte för att de var mer synliga, utan för att sinnet var inställt på en annan våglängd: den andliga. För det mesta är vårt sinne idag vänt till materialismen.

Jag vill nu genom några inlägg genom bibliska berättelser visa på hur man tänkte sig den andliga världen. Många sentida utsagor från människor som inte är indoktrinerade i bibelns berättelser tyder på att det finns något i erfarenheterna som kommer någonannanstans ifrån. En vanlig föreställning är att man måste vara ”troende” för att dessa upplevelser ska infinna sig, men bibeln motsäger detta. Här är en berättelse om Paulus när han förföljde församlingen i Jerusalem (Apg 9: 1-8)

Saulus, som fortfarande andades hot och mordlust mot Herrens lärjungar, gick till översteprästen och bad att få med sig brev till synagogorna i Damaskus. Om han kunde finna några som hörde till ‘den vägen’, män eller kvinnor, skulle han fängsla dem och föra dem till Jerusalem. Men när han på sin resa närmade sig Damaskus, strålade plötsligt ett ljussken från himlen omkring honom. Och han föll till marken och hörde en röst som sade till honom: ”Saul, Saul, varför förföljer du mig?” Han frågade: ”Vem är du, Herre?” Rösten svarade: ”Jag är Jesus, den som du förföljer. Men stå upp och gå in i staden, så skall du få veta vad du måste göra.” Männen som reste med honom stod där förstummade. De hörde ljudet men såg ingen. Saulus reste sig upp från marken, och när hans ögon öppnades…”

Det var ju inte direkt Guds bästa barn som fick den upplevelsen! Saul(us) bytte namn sedan han blivit omvänd här till Paulus. Det var vanligt.

Vad jag vill påpeka är att det finns en hel värld som för oss är osynlig, men som inte är mindre verklig för det. Den påverkar oss, den kan visa sig, den är en del av Guds skapelse precis som du och jag.

I nästa avsnitt vill jag visa på att den osynliga världen är lika stor och verklig som den värld vi lever i idag, och att den också hör till Guds skapelse på samma sätt.

Published in: on 9 januari, 2010 at 15:51  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/09/den-osynliga-sidan-del-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Vad annat kan man säga än:HERREGUD!!!

  2. Tjaa… jag kan väl hålla med dig, även om kommentaren är lite diffus. Motivera dig gärna, antingen här eller till min brevlåda!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: