Bakvända världen

När man pratar om Jesus, brukar det handla om ”kärleksbudskapet”. Som vi människor ser det, handlar hans verksamhet om kärlek i alla dess former.

Då uppstår en mängd konstigheter. För en människa idag är det som är rättvisa, en del av kärleken. Och om det inte är rättvisa är det inte kärleksfullt.  Jesus sa: ”älska era fiender och be för dem som förföljer er”!

Hej å hå! Det kan han väl inte mena…  -på allvar? Det som ligger i våra hårda hjärtan av sten, tycker att om jag blir attackerad ska straffet vara därefter. Öga för öga och tand för tand!

Men om det ligger en sanning i det Jesus sa och gjorde, blir det ju bakvända världen utifrån hur vi ser på saker. Jesus var kärleksfull, men blev korsfäst. Samtidigt bad han för de som korsfäste honom. Varför? För att det är Jesu sorts kärlek och det var den som var vägledande för både hans handlande och förkunnelse.

Den gäller fortfarande. Vad vi än har gjort, vilka än vi är… vill vi ha hans kärlek och omsorg finns den där   -för oss, om vi vill ha den. Om vi inte tycker att vi gjort fel och därför inte vill ha förlåtelse, står vi utanför. I alla andra omständigheter gäller hans löften fullt ut.

Published in: on 12 januari, 2010 at 19:33  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/12/bakvanda-varlden/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: