Undergångens tecken

Vi lever i en rätt så konstig tillvaro. Det går nästan inte en dag utan att vi läser om eventuella kometnedslag, klimatkatastrofer, pandemier etc. Den ena katastroffilmen efter den andra kommer ut och folk låter sig skrämmas, eller åtminstone rysa till. Undersökningar om vad folk tycker och tänker visar på att ett stort antal faktiskt tror att jordens undergång är nära.

Av vilket skäl är det väl lite olika från person till person. Man läser Nostradamus som ett sanningsvittne om tidens gång. Men från kyrkorna   -ingenting!

Det är ju dom som är i branschen, så att säga. Endast ett fåtal pratar om att ”snart är tiden inne” då Jesus ska komma tillbaka, och att det vi ser som undergångens tecken faktiskt är det om man läser det som står i bibeln.

Då blir svaret: jamen sååå har man ju sagt så länge tiden har funnits. Det är svårt att helt säga mot, men vad är ett bättre sätt att gå in i evigheten när Gud har bestämt sig för att sätta stopp, eller en simpel infektion eller att man ramlar nerför trappan hemma till källaren?

Därför säger Jesus att vi ska vara beredda, för han kan komma i en stund när vi inte väntar det. Men nu talar de flesta teckan för att det börjar bli dags att vänta och göra sig i ordning.

Just nu skriver jag det kyrkorna borde vara öppna med. Men de är så rädda för att bli betraktade som ett slags skumma domedagsprofeter, ni vet såna som brukar ritas på seriestrippar med en plansch på magen och en på ryggen. ”JESUS KOMMER SNART” stå det.

Folk skrattar och tycker att det är löjligt, men tänk om han faktiskt kommer snart???

Published in: on 15 januari, 2010 at 15:55  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/15/undergangens-tecken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: