Vad allting handlar om!

Det finns en mycket intressant passage i Efesierbrevet, ett av de så kallade fångenskapsbreven eftersom det skrevs av Paulus när han satt fängslad.

Eftersom vi är så ovana med detta sätt att tänka ber jag er läsa det jag citerar mycket noggrannt för att få pejl på vad det egentligen handlar om. Det går att se när bibelcitatet börjar och slutar och mitt i det kan det finnas kommentarer inom klammer [ ] som är mina personliga kommentarer till texten. Texten förklarar hur vår synliga värld (universum, jorden och allt vad som är här) förhåller sig till den himmelska världen där Gud och änglarna finns, likaså de som dött före oss.

Det är hämtat ur Ef. 6:10-18: 10 Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft.                  [”så här står det i Markus 16:18-20 ”De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska. Sedan Herren Jesus hade talat till dem, blev han upptagen till himlen och satte sig på Guds högra sida. Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det.” Det stycket jag citerar berättar hur vi kan få del av den kraften från Gud]

11 Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. [beskrivet nedan]12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. [onda andar]13 Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt. 14 Stå alltså fasta,[med andra ord: stå för det ni är och säger] spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar [Dvs. gör det som är rätt]15 och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. 16 Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. 17 Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord. 18 Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. Vaka därför och håll ut i bön för alla de heliga.

 

En kommentar kring ”trons sköld”

Nästan alla människor jag känner, även jag, får ibland för oss att man på något sätt kan ”pumpa upp tron”, och att tron är detsamma som känslor. Men det är varken eller. Både tron och otron fungerar på samma sätt. Om vi ständigt läser eller hör om sådant som gör att tilliten till Gud tas ifrån oss (det är bara till att läsa dagstidningarna) så växer otron och vi tappar kontakten med Gud. När det gäller tro fungerar det precis likadant. Det står att tron kommer i kraft av förkunnelse och förkunnelsen i kraft av Guds ord. Så när vi läser det som hör ihop med Guds eget ord växer vår tro utan att vi ens kommer att tänka på det.

Published in: on 16 januari, 2010 at 13:50  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/16/vad-allting-handlar-om/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: