Inte bara Nostradamus kan….

Den 3 augusti 1864 föddes ett barn  på en gård  nära staden Wolmaranstad i Sydafrika. Det var en pojke och han fick det långa namnet Nicolaas Pieter Johannes Janse van Rensburg. Nicolaas är det namn som mestadels är använt om honom, då man inte benämner honom som ”Boerprofeten”. För det är nämligen som profet som han är känd i vida kretsar.

Janse van rensburg

 

I Bibeln kan vi se Guds urvalsprincip, när det gäller att kalla på de redskap han skall använda: ”det som för världen var oansenligt och föraktat, ja det som intet var till, har Gud utvalt” 1 Kor.1:28. Detta kan sägas om denne Nicolaas Rensburg. Hans skolgång kom bara att vara 20 dagar. Detta berodde  på att han behövdes som hjälp hemma på gården. Egentligen hade han inget intresse av arbetet på gården. Hans intresse var istället att få sitta och lyssna på när mamman läste från Bibeln. Det var också genom Bibeln som mamman, med svårigheter, ändå lyckades lära honom att läsa. Det var också Bibeln som blev den enda bok som han kom att läsa fram till sin död. Det var redan som ung som hans mor började lägga märke till att hennes son kunde ”se” saker, även om han själv inte kunde fatta och förstå vad det var som hände med honom.

Nicolaas var en gudfruktig man och redan som 21-åring valdes han in som en ”äldste” i sin församling. (=Del i församlingens styrande ledning)
Nicolaas hade många syner och uppenbarelser om framtiden. Kanske var det den syn han fick den 16 september 1899, som gjorde honom känd i vidare kretsar.
Den dagen förutsade han utgången av kriget mellan Angloerna och Boerna. En del av hans kamrater blev så rasande att de hotade att de skulle döda honom. Från den tiden, 1899 fram till sin död 1926, hade han mer än 700 syner angående såväl hans folk som händelser i världen. Från början spreds hans syner bara muntligen, men under de sista tio åren av hans levnad skrevs dessa ner av hans dotter Anna.
Dessa nedteckningar av Nicolaas syner  finns bevarade på Lichtenburgs Museum. Vi skall bara här i vår artikel nämna några av dessa syner och förutsägelser som han förmedlat. Efter att fått visioner den 12 december 1917 och den 30 mars 1918 så talade han om att omoralen skulle öka i världen. Han såg hur en världsvid dekadans, omoral och pornografi skulle komma världen över.


Aids-sjukdomen
Han såg också en fruktansvärd sexuell sjukdom.  Denna sjukdom bröt ut i Afrika och huvudsakligen många färgade dog av den. Den spreds därefter utöver världen. Vid den tiden var det ingen som kände till existensens av  Aids.


Prinsessams Dianas död
Professor A.G. Raath vid Universitet Orange Free State, uppger hur Nicolaas den 20 januari   1919 förutsade det som skulle visa sig vara skilsmässan mellan prins Charles och prinsessan Diana. Nicolaas sa att ”en skilsmässa hängde över en brittisk kvinna av ”nobel art”. Efter att hon dött, så förbereder vi ett stort val.” Detta var precis vad som hände! Efter bara några dagar efter prinsessan Dianas död, så var det också en uppfyllelse angående valet i Syd-Afrika.
 

Det var inte bara denna uppenbarelse om prinsessans Dianas skilsmässa, som  Nicolaas hade. Han hade ytterligare två syner angående henne. I dessa såg han också hur hennes plötsliga död kastade hela England in i sorg. Han förmedlade också att hon skulle dö i en bilolycka. Med denna tydlighet omtalade alltså Nicolaas vad som senare skulle få sin fruktansvärda uppfyllelse. Det är långt fler utav Nicolaas syner som skulle kunna nämnas. Några exempel på dessa är bl a Boerkrigens utgång, Storbritanniens upphörande som kolonialmakt, Irlands självständighet, samt första och andra världskriget.


Tredje världskriget
Angående världskrig så har han också fått se syner om ett tredje världskrig. Detta skulle bryta ut någon gång i början på 2000-talet. Det sägs om profeten att han: ”beskrev händelserna på världens slagfält i sådana detaljer, som om han själv hade  varit ett ögonvittne.” Bl a så talar han om hur arméerna använde sig av: ”fruktansvärd strålning som kommer att så död och förstörelse uppifrån och nedifrån och sänka världen i blod.”

Det som vi här har redovisat är något av de syner som denne märklige man från Sydafrika fått förmedla. Det är  säkert många som  med stor förvåning har tagit del av dessa. Vi är medvetna om att inte minst den syn där han talar om ett tredje världskrig, kan upplevas som illavarslande. Vi vill ändå inte undanhålla våra läsare detta. Jesus själv omtalar att som tidstecken till denna tidens slut och hans tillkommelse att: ”Folk  skall resa sig mot folk och rike mot rike” Matt. 24:7. [Här finns det en intressant språklig kommentar att göra. Det ord grekiska nya testamentet skrevs på och som på svenskan ofta har översatts som ”folk” var ”ethnos”, vilket ordagrannt betyder etnisk. Krig mellan etniska grupper är påtagliga först i vår moderna tid!]

Det är dags att vi inser att vi lever i en allvarlig tid och det är också dags att: ”gå fram till nådens tron[Guds tron] för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.” Hebr. 4:12.

 

Kommentar:

När det gäller denna typ av texter är det utomordenligt svårt att skilja mellan verklighet och myt. Därför är det ägnat mycket tid och mycken möda att verifiera ovanstående. Den som har lust att googla på namnet kommer troligen att finna mycket av substans i detta.

 

Published in: on 17 januari, 2010 at 17:10  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/17/inte-bara-nostradamus-kan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: