Varför, varför, varför…

Dyker dessa profetior upp?

Snurrar  dessa informationer bara omkring i universum och hackar plötsligt ner på någon stackare som själv blir förvirrad och inte riktigt fattar vad det handlar om?

En sak är i alla fall klar. Om de kan visa sig stämma, måste det finnas en flytande gräns i tiden. Nu är inte bara nu, det verkar samtidigt vara i framtiden och även i det förflutna. Intressant nog säger Gud i gamla testamentet att hans namn är (JHWH), vilket betyder jag är.

Som jag förstår det måste det innebära att han är överallt, samtidigt. Det fanns ett syfte när allt skapades, och det är inte slutfört än.

Jag upplever det som att Gud säger när han visar upp vad som ska hända: ”Jag är med!” -alla dagar intill tidens ände. Vad än som händer, oroa er inte, jag är med. Jag visste i förväg hur det skulle bli. Människans ondska leder till ett slutligt sammanbrott av människans tillvaro.

Oavsett hur livssituationen ser ut för den som vänder blicken mot skaparen har vederbörande en mäktig och kraftfull vän.

Det är en insikt vi behöver för att inte fastna i ”pastor Bobs” fälla. (jag har skrivit om honom tidigare) Han kan bara se livet i den punkt han befinner sig. Både i tiden och rummet. Därför har han tappat sitt andliga perspektiv.

Published in: on 18 januari, 2010 at 11:54  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/18/varfor-varfor-varfor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: