Förändringens magi

Var klar över att vi ständigt påverkas från omgivningen. Jag började med att nämna tidningarna. Igår nämnde jag hur vi påverkas av deras innehåll.

Vi läser, vi reagerar, därför påverkas vi. Vi behöver bara gå ut på gatan så slår värderingarna emot oss. ”Sex steg mot din drömvikt” = du duger inte som du är! ”Tjocka tvingas betala dubbelt” = samma budskap! ”Osams i skolmatkön – pojke knivhöggs i magen”=Våldet vinner! ”Man måste stå upp för sig själv”= Stå på dig, annars gör någon annan det

För många år sedan kunde vi i en humorsketch höra:”Kom och köp konserverad gröt” Refrengen efter detta var:”Allt kan säljas med mördande reklam”, vi skrattade för det var alltför idiotiskt. Idag köper vi konserverad gröt!

Hur kom vi hit egentligen? Vi kan enkelt beskriva det som ”Förändringens magi” De spikar Mammon har drivs in slag för slag. Dunk, Dunk, Dunk! Bråkdelar av en millimeter varje gång. Men till slut sitter det och vi handlar därefter.

 

Lägg märke till:

Detta sker utan vårt medgivande! Utan att vi säger att vi vill ha det. Till och med utan att vi vill ha det.

Jesus säger i Lukas 6:13: ”Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

Men vad vi kan göra är att välja vem vi lyssnar till! Det kräver ett medvetet val! Vilka röster vill vi följa?? Kvartalsekonomins, eller frågan om att pengar är ett redskap att tjäna våra medmänniskor.

Fråga:

Om du har sparat 100 000:– och grannen håller på att gå under. Vad prioriteras? Bankkontot eller grannen?

 

Före den frågan:

Om vi istället för att omedvetet välja att lyssna till våra själviska behov, väljer att läsa bibeln som det står? Om vi låter oss påverkas av bibelns budskap, och praktiskt tar det till oss. Då dunkar hammaren på samma sätt in det mest osannolika budskapet. Guds löfte i Hebreerbrevet 13.5: ”jag skall aldrig överge dig eller svika dig” 

Bara orden förändrar oss och vår inställning i grunden!

Published in: on 21 januari, 2010 at 15:43  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/21/forandringens-magi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: