Hur bär man sig åt för att komma åt den där makten då?

Detta är en fortsättning på dagens blogg…

Först och främst: Makten är Guds och det är Jesus som gör oss delaktiga. Inte vi själva. Pånyttfödelsen kommer som ett resultat av tron på Herren Jesus Kristus. Det är varken Gudstjänstbesök eller försök att vara ”god” och göra ”goda” gärningar som gör en människa till kristen. Det är inte ens en fråga om att göra något för Gud  utan istället att låta honom göra för oss det vi själva aldrig skulle kunna.

I Joh 5:24 läser vi:”Sannerligen säger jag er: den som hör mitt ord och tror på den som har sänt mig, han har evigt liv. Han faller inte under domen, utan har övergått från döden till livet.

Det är bara stolthet och otro som kan förhindra en omvändelse, när man fått veta vad det handlar om. När vi tar emot detta enkelt och utan krusiduller kan Gud fullt ut verka i våra liv. Eller som en man sade till mig när jag frågade, ”det är bara att kapitulera inför Gud”. Det tog tid innan jag hade förstått vad detta betydde fullt ut.

Jag var som en drunknande som inte litade på att de som kastat ut frälsarkransen till mig också skulle kunna dra mig iland. Jag var tvungen att lita på dem eller att drunkna. Fortsatte jag själv skulle jag gå under. Så vi har bara två val: lita på att Gud kan och vill klara av det han lovat eller också fixa det själva.

Published in: on 23 januari, 2010 at 19:44  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/23/hur-bar-man-sig-at-for-att-komma-at-den-dar-makten-da/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: