Vad gäller om man nu vill prata med Gud?

Först vill jag påminna om en sak jag redan skrivit. Det handlar om det kristna livet och och att få kontakt med Gud:

Det är inte ens en fråga om att göra något för Gud  utan istället att låta honom göra för oss, det vi själva aldrig skulle kunna

Det finns inget som är omöjligt för Gud. Ingenting! Men det är inte bara att be rakt ut i vädret om man inte har rätt förhållande till Gud. Då handlar det  om att följa den väg Gud har visat på. Här är en bön som definitivt rättar till förhållandet till honom.

Be den varje dag och livet kommer aldrig att bli likadant. [Ja, men tron då? Bara att vi ber bönen är en tro som är tillräcklig] Detta är en bön som sätter dig i direktkontakt med skapelsens Herre. Därefter gäller alla hans löften Dig!

 

Herre Jesus!

Jag kommer inför dig precis som jag är.

Jag är ledsen för mina synder, och att jag håller fast vid mina synder.

Förlåt mig.

I ditt namn förlåter jag andra för vad de har gjort mot mig.

Jag avsäger mig satan, de onda andarna och deras verk.

Jag ger dig hela mitt jag, Herre Jesus. Nu och för alltid bjuder jag in dig i mitt liv, Jesus.

Jag accepterar dig som min frälsare, min Herre och mitt skydd.

Hela mig, förändra mig och rädda mig. Stärk min kropp, min själ och min ande.

Kom Herre Jesus.

Täck mig med din dyrbara kärlek, fyll mig med din Helige Ande.

Jag älskar dig Herre Jesus. Jag prisar dig Jesus. Jag tackar dig Jesus.

Jag ska följa dig varje dag i mitt liv.

Alla dina änglar och helgon, kom till min hjälp!

Amen, ja amen!

VARNING/LÖFTE! Med denna bön ger vi Jesus herraväldet i våra liv. TÄNK DIG: Inom dig har du en slags tronstol. Den som sitter på den har makten i ditt liv. Med all den styrka och all den svaghet den varelsen har. Är det du själv, känner du ju dina styrkor och svagheter. Tycker du att det är bra så, så vet du ju ungefär hur livet kommer att se ut. Vill du ha det annorlunda,så bjud in Jesus med bönen jag visat här och efter ett tag kommer du att få se helt nya sidor, spännande sidor, av ditt liv.

För dig med med olika former av nöd, kommer det en ny bön i morgon!

 

Published in: on 24 januari, 2010 at 17:56  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/24/vad-galler-om-man-nu-vill-prata-med-gud/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. I Bibeln står det att man kan be hur man vill. Denna bön som du beskriver är tillättalagd av extremreligiösa som ser sig förmer än andra och därför alltid har rätt. Enligt dem.

  2. Hallå, Ken!Jag är inte säker på att din första mening är helt korrekt i fråga om att det står i bibeln. Du kan ju berätta var den utsagan finns, men verkligheten är nog att du har rätt i sak. Det är också denna bön ett exempel på. Dina avlutningsmeningar behöver du nog verifiera. Jag tror att skillnaden i vårt synsätt är frågan om Gud är Gud, ”and who may object”? Jag uttalar mig inte generellt om vem som har rätt eller fel rakt ut i luften.. bara i förhållande till vem vi tillber. Bönen gäller om du tillber biblens Gud, ingen annan. Resultaten av bönen blir också utifrån vem vi tillber.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: