Jesus kunde gå på vattnet, men för det mesta använde han båt.

Det finns mängder med löften i bibeln av den typ jag har skrivit om på slutet. Detta är i bibeln utsagor som Gud själv ställer sig bakom.

Joh 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern.

Detta är ett löfte från Jesus till lärljungarna. Bibelns tillvaro är en tillvaro som ligger både  inom det naturliga och det övernaturliga. Ibland måste vi gå till doktorn för det verkar inte som om bönen fungerar. Men detta motsäger inte bibeln på något sätt. Kom ihåg att Jesus kunde gå på vattnet, men för det mesta använde han båt.

Problemet för de troende idag är att vi tror att vi alltid måste använda båt, för det Gud lovar fungerar inte så som vi vill. Många vill aldrig behöva en enda båt, aldrig ett enda medicinpiller. Vi ska strutta omkring på vattnet hela tiden!

Men bibeln säger att vi inte ska testa Gud på det sättet.

Matt 4:6     Sedan tog djävulen honom till den heliga staden [Jerusalem] och ställde honom på tempelmurens utsprång  [templets högsta punkt]

Matt 4:7 och sade: ”Om du är Guds Son, så kasta dig ner! Det står ju skrivet: Han skall ge sina änglar befallning om dig, och de skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten.

Matt 4:7 Jesus sade till honom: ”Det står också skrivet: Du skall inte fresta [Testa] Herren, din Gud.

Det betyder att kraften står till vårt förfogande när vi behöver det. Men inte för att agera trollgubbar eller trollgummor.

Kom ihåg detta:

[Säg till Aron och hans söner: När ni välsignar Israels barn skall ni säga till dem: HERREN välsigne dig och bevare dig. HERREN låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. HERREN vände sitt ansikte till dig och give dig frid. På detta sätt skall de lägga mitt namn på Israels barn, och jag skall då välsigna dem.]”

Instruktionen var: ”gör så här” och då fullföljs löftet.

Published in: on 27 januari, 2010 at 16:34  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/27/jesus-kunde-ga-pa-vattnet-men-for-det-mesta-anvande-han-bat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. jag är som Petrus, jag går, sjunker och går igen, alla fall

  2. Det är du nog inte ensam om


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: