Om ingenting händer, då?

För rätt så många år sedan var jag på en kurs som hette ”hela hela människan”. Den byggde på de löften jag pekat på tidigare. Vi var ett tjugotal på kursen och vi kände oss alla rätt så glada och frimodiga av det vi fick höra. De flesta av oss upplevde att vi var på väg in i en ny värld, något nytt tillsammans med Jesus. Men det fanns ett frågetecken inom oss. Inom oss alla tror jag. ”Om jag nu frimodigt ska lägga händerna på någon och be. Det må vara en sjukdom eller någon depression, ja välj. SÅ KANSKE DET INTE HÄNDER NÅGONTING!” Då har jag ju skämt ut både min tro och mig själv.

Så kom den förlösande frågan från en av de närvarande prästerna. ”Jaa… sa han på en tämligen bred småländska Vad gör jag om ingenting händer då?” Frågan var exakt mitt i prick för vad vi alla, eller i verje fall många av oss kände. Om jag ska vara ärlig var jag nog mer bekymrad för att skämma ut mig själv än Herren… Sådana är nu en gång vi männisor. Åtminstone jag.

Spänd förväntan på svaret! Lite eftertänksamt kommer det en fråga till den som öppnat munnen. Om du känner sådant bekymmer för det vi blivit lovade i bibeln, varför är du präst?

Ofta, ofta när jag kommer till en situation där jag ska be för någon kommer denna ordväxling fram inom mig. Min fundering dyker ofta upp igen trots allt jag fått vara med om: ”Om ingenting händer då”? Men denna ordväxling från kursen i bakhuvudet gör att jag vågar be och därför att jag vågar be har jag så många gånger fått se hur Gud verkar både i stort och smått.

Det händer också att mitt bedjande bara lämnar ett frågetecken efter sig och då känns det bra att få vila vid att det är min sak be, och Guds sak att svara. Det är han som vet hur och när det ska ske, han vill bara ha tjänare som gör som han vill.

Published in: on 28 januari, 2010 at 19:14  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/28/om-ingenting-hander-da/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: