Bönesvar som sniglar eller raketer

Har ni tänkt på att jag igår antydde att om ”ingenting händer” kan det vara så att Gud har någon annan avsikt än att svara på bönen? Det är en av våra favoritbortförklaringar. Jag upptäckte att jag själv hade fallit i fällan när jag skrev i går. Vi antar lätt att Gud måste ha någon annan avsikt. Att  inte vår bön följer hans vilja i hela den här situationen. Men det är ju ett förnekande av Jesu egna bönelöften.

Jesus lovar inte att han ska svara omedelbart. Han säger om bönesvaret: ”Så skall ni få det”. Tron är en oavbruten förtröstan till dess man ser svaret.

Om du håller ut med förtröstan -som barnet som sitter i baksätet på bilen, trött efter en lång resa säger, ”När är vi framme nån gång då”??? Du svarar att det är en bit kvar och att han/hon hinner sova en liten stund. Med den förtröstan somnar barnet och tiden går fort när man sover… Det är därför Jesus håller fram barnets tro som så speciell. Han vill att vi ska ha barnets tro.

Om du tror att du genom Guds löfte redan har fått det du ännu inte har sett, så är ju ditt enda problem att svaret inte kom som en ”raket”. Men en del kommer som sniglar. Det är därför uthålligheten är viktig.

En del människor ger sig inte tid att vänta. de tror bara på ”raketer”. Om de inte ”känner” eller ”upplever” något speciellt tvivlar de ofta på att Gud ska hålla sitt löfte.

Gud sänder många ”raket”-bönesvar. Men vi måste lära oss att vara lika tacksamma för ”sniglarna”. Min erfarenhet är att ”sniglarna” ofta kommer långsammare för att det finns något hos oss själva eller i vår relation till den vi ber för som Gud behöver lägga tillrätta först. Sedan kommer ”snigeln” krypande…

Published in: on 29 januari, 2010 at 18:01  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/01/29/bonesvar-som-sniglar-eller-raketer/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: