Utkastad av Gud -> Ute i mörkret!

Föregående blogg, den här och förmodligen nästa ska ses som ett kort sammandrag av vad det betyder för människan och skapelsen att ”döden dö” när människan åt av kunskapens träd på gott och ont.

Orsaken till ”att döden dö” tycks ligga i det faktum att när människorna följde sina djuriska instinkter (NT=”köttet”) som fick fart när de tappade den nära kontakten med Gud. Då saboterade de alltmer förståelsen för skapelsens mekanismer och blev alltmer benägna att följa ett skadligt levnadssätt. Om vi tittar på de lagar och regler som finns i framför allt 3:e Mosebok och 5:e Mosebok kan man nästan jämföra reglerna med moderna texter till skydd mot genetiska skador och sjukdomar som sprids via våra slemhinnor.

Det finns tre delar i regelverket som skiljde sig åt något.

1. Regler för umgänget med Gud. (t.ex de tre första buden i budorden)          

2. Regler för umgänget människor emellan. (Du ska inte begå äktenskapsbrott… och

3 Mos 18:22 Du skall inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna. Det är avskyvärt. 3 Mos 18:23 Du skall inte ligga med något djur, så att du genom det blir oren. Inte heller skall en kvinna ställa sig framför ett djur för att para sig med det. Det är naturvidrigt. m.fl)

 

3. Mat- och övriga renhetsregler.  (Mat, vad man fick äta och inte, t.ex självdöda djur. ”Övriga renhetsregler”: Kvinnan som oren under menstruationen eller tiden efter att hon fött ett barn. etc.)

Oavsett vilken punkt man pekar på fick det inte bara religiösa konsekvenser att bryta mot dessa, utan även medicinska och/eller genetiska.

När man läser GT (gamla testamentet) verkar det som om Gud vidtog ett antal räddningsaktioner för att rädda livet i sin skapelse från total undergång.

1. 1 Mos 6:13 Då sade Gud till Noa: ”Jag har beslutat att förgöra alla levande varelser, ty för deras skull är jorden full av våld. Se, jag skall fördärva dem tillsammans med jorden.ff.

2. Läs om Sodom och gomorra. 1 Mos. 19

Jag stannar här, sedan kom löftet om Kristus vilket jag tar upp senare.

Published in: on 1 februari, 2010 at 19:51  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/02/01/utkastad-av-gud-ute-i-morkret/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: