En fungerande "fantasi"

Jag har tittat runt lite på  bloggarna idag och har upptäckt att oron över tillvaron är väldigt utbredd. Det var därför Lennart Koskinen pratade om behovet av att trösta folk med att hela ”tivolit” nog kommer att fortsätta betydligt längre…

Ett annat konkret exempel har jag lånat från en bloggkommentar av en ”Sverige i mitt hjärta” ”Men skräm inte folk med Domedagar. De har det nog jäkligt ändå!”

På ett sätt är det märkligt, tidningarna är fulla av domedagsscenarier. Av klimatologer, sociologer, naturvetare, energiknuttar och politiska absurda beslut. Allt detta sprids på tidningarnas förstasidor. Det skapar oro. Men när bibeln citeras då verkar oron bli outhärdlig. Då ska man inte skrämmas… Om man nu inte tror på bibeln, vad spelar det då för roll att folk säger att allt detta redan finns  förutsagt i bibeln?

Så jag säger javisst, det vi ser idag finns nämnt i bibeln som en overtyr till slutscenerna, men inte för att skrämmas, utan för att berätta om att Gud finns. Det finns en utväg och ett hopp. Man behöver inte stoppa huvudet i sanden! Som Jesus säger:

Luk 21:28 Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Detta erbjudande gäller alla som läser detta. (även alla andra) Tanken på ett avslut, innehåller också tanken på något nytt:

Upp 21:1 Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden hade försvunnit, och havet fanns inte mer.

Så vad jag vill förkunna är inte hopplöshet utan ett levande, fungerande hopp som börjar redan här på jorden och sträcker sig in i en ljus framtid.

Vägen är klar. Ni behöver inte se långt framför er, bara ta ett steg i taget med Jesus.  Samma ljus ska leda er som lyser för de himmelska härskarorna -rättfärdighetens sol.

Det är bara det egna jaget som kan kasta en skugga på vägen. Var därför mer rädda för själslig oro och för risken att förlora den andliga jämvikten än för jordbävningar, dålig ekonomi, sjukdomar eller av andra yttre omvälvningar.

Mig är given all makt i himmelen och på jorden”, säger Jesus.  Den som har lärt känna honom inser att hans löften fungerar. Det är inga teorier, ingen självsuggesion. Det är han själv som uppfyller allt han vill att vi ska göra. Den förlösande faktorn är barnets totala tillit.

Hur får man den tilliten då? Tron kommer i kraft av förkunnelsen som får sin kraft ur Guds ord. När denna kraft bryts, gå då bort till en lugn hörna, stanna av inför Guds löften, läs dem om och om igen tills de blir ett med er, då kommer lugnet och kraften åter.

Kom ihåg att allt ni behöver göra är att vara stilla inför Guds löften, resten gör han. Inga onda krafter kan hindra Guds makt -det är bara ni själva som har makt att göra det. Tänk, när alla Guds härskaror är uppbådade för att hjälpa er, och ert stackars ynkliga jag står i vägen för deras frammarsch! Jesus säger:

Matt 26:53 Eller menar du att jag inte kan be min Fader att han nu sänder till min tjänst mer än tolv legioner änglar?

Fantasi? Men det fungerar!

Published in: on 8 februari, 2010 at 20:10  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/02/08/en-fungerande-fantasi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Tycker den här bloggen var en av dina bästa (som jag läst) mycket förklarande och tydlig

    • Tack


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: