Möjligheternas väg

I gårdagens blogg berättade jag lite kort att jag har fått uppleva hur Gud har utvecklat mig andligt. Jag tänker fortsätta där, men med ett större perspektiv. Det är inte bara den enskilde det gäller. I den andliga världen verkar principerna för utveckling och framåtskridande inte skilja sig särskilt mycket när det gäller hur individer, kulturer eller semtliga kulturer tillsammans förhåller sig till Gud. Allt hänger samman.

Hur vi nu vill kalla det; konsekvenserna av vårt handlande, eller Guds straff, så hör detta intimt samman med  vilket sätt vi har valt våra egna vägar på. Men det är alltid så att om vi väljer bort närheten till Gud blir inte konsekvenserna så lustiga, direkt.

Hela apokalypsens uttalande av hur det kommer att bli strax före slutet på tillvaron här på jorden, kopplas samman med människornas ondska, kärlekslöshet och allmänna avoghet. En inställning av att ”jag kan klara mig själv”, eftersom det är människorna som orsakat en klimatförändring, kan vi också rätta till det.” När vi vanärar Gud kan man höra ”Gud har väl humor”. [Folk tyckte för övrigt att vår fd. finansminister Bosse Ringholm också borde ha humor när man kletade in nyllet hans med en tårta]

Det finns många siare som har passerat revy. En som fortfarande stundtals tas på allvar är Nostradamus. Men det han skrev var dels rätt fristående utsagor och dels så kryptiska att vi ännu bara kan ana om han verkligen siade om det vi tror. Däremot är Bibelns utsagor bitvis mycket tydliga. Olika författare från olika tidsepoker säger ungefär samma saker. [Hesekiel, Daniel, Luk 21, Matt 24, Upp] Det som söker efter parallellställen kommer att finna en hel hög med ungefär likalydande innehåll.

Jag ska bara ta upp ett exempel på vad jag menar.

Om man läser

Upp 6:5 När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag det tredje väsendet säga: ”Kom!” Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i handen. Upp 6:6 Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: ”Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, och oljan och vinet får du inte skada.”

När man kommenterar detta är samtliga bibeltolkare och personer som är kunniga i den tidens mått, mynt, och vikter rörande överens om att det förutspås är en global ekonomisk krasch. Likaså framkommer det i en bok som heter ”Synen” hur det inte ligger långt framför oss. Men varför står detta? Är det för att skrämma ur oss det sista lilla vett vi har? Många hoppar över det för det är för hemskt att tänka på! Nej, det är en varning för att vi ska kunna förbereda oss!

Så tittar vi på ett annat ställe och upptäcker en annan sak: Luk 12:29-32!

Matt 6:31 Gör er därför inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med? Matt 6:32 Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. Matt 6:33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Matt 6:34 Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.

Här ser vi varför otäckheterna är berättade och varför vi, när vi nu lever mitt uppe i en känsla av totalt uppbrott blir erbjudna en ny väg att gå. Sök först…. etc.

Därför sägs det i förväg och därför vill jag berätta om detta. Jag är ingen andlig ”hunk” . men jag ser att det tycks fungera och det är nog för mig!

 

 

 

 

 

 

 

 

Published in: on 23 februari, 2010 at 21:28  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/02/23/mojligheternas-vag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Detta låter underbart. Jag försöker ofta tro och känna mig lugn. Men så kommer vardagens bedrövelser, min dotter som inte har jobb, nedragningar på mitt jobb osv och man blir orolig iallafall. Jag kanske inte har funnit gud då eftersom jag jämt är orolig, eller?

    • Kika också på en tidigare blogg som har rubriken ”Läs inte bara igenom detta, utan meditera över det!” Klicka också på länken där. En sak måste vi lära oss, och det är att tro är åtskild från känslor och vetande. I Hebr 11:1 läser vi ”Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.” Och den byggs upp av Ordet. ”Rom 10:17 Alltså kommer tron av predikan och predikan i kraft av Kristi ord.” Så en tanke jag får är att du kanske som du skriver försöker tro själv, men det funkar inte. Sätt av tid att läsa god andlig litteratur. (Bibeln är ju inte den sämsta) Man brukar säga att vi behöver åtminstone en halvtimme om dan. Läs som det står utan att krångla till det. En kort bön före om Jesu närhet, läsning, tacka för det du fått. Längre fram kommer jag att ta upp om hur man läser bibeln. Får du funderingar, är du välkommen tillbaks.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: