Ormen på pinnen

Nu Maggie har jag försökt förklara hur jag ser på dina första funderingar. Jag har också försökt att visa på hur den kunskapen kommit fram genom olika källor.

ALLTSÅ:

  1. hur vi kan ha en uppfattning av att Jesus inte bara existerat, utan även att utombibliska källor verifierat detta, liksom de hänvisar till märkliga fenomen.
  2. Detta vare sig de såg honom som en upprorsmakare eller inte.
  3. Så har jag också nämnt hur Jesaias kan vara så central i sin uppenbarelse om Jesus. Och hur bibeln i sin helhet, genom alla olika berättelser, händelser och beslutandefunktioner utgör en enda lång lina från syndafallet till Jesus och därifrån till uppståndelsens mirakel och vidare till Nya himlar och en ny jord. ”Upp 21 :1-6
  4. 1 Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden hade försvunnit, och havet fanns inte mer. 2 Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud, som är smyckad för sin brudgum. 3 Och jag hörde en stark röst från tronen säga: ”Se, nu står Guds tabernakel bland människorna, och han skall bo hos dem och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem. 4 Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta.” 5 Han som satt på tronen sade: ”Se, jag gör allting nytt.” Och han sade: ”Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.” 6 Han sade också till mig: ”Det har skett. Jag är A och O, Begynnelsen och änden.  MED ANDRA ORD HANDLADE CIRKELN OM DET SOM BARA VAR TOMT FRÅN BÖRJAN, SKAPELSEN, SYNDAFALLET, GUDS FÖRSÖK ATT RÄDDA SKAPELSEN SOM SLUTADE MED JESUS OCH VIA HONOM NYA HIMLAR OCH EN NY JORD.

Nu kommer jag till nästa steg,

Lite mer handgripligt vad Jesu makt som förts vidare kan innebära.

Det står på flera ställen att de gärningar Jesus gör, gör han inte av sig själv. Joh 5:20 står det att ”Fadern älskar Sonen och visar honom allt vad han själv gör, och större gärningar än dessa skall han visa honom, så att ni kommer att häpna.”  Underförstått betyder det att det Jesus ser blir han också mäktig att utföra genom att det skapar en undergörande tro. Nu ska vi inte tro att det är vad ögonloberna tar in som är att se i detta sammanhang utan att se och förstå att Guds löften är verksamma och sanna. Vi behöver inte ens se det med skallen eller med känslorna det kan vara en outtalad insikt. På samma sätt säger Jesus att de som tror själva ska kunna göra samma gärningar, ja, ännu större än dessa ska de kunna göra.

” I Mark 16:17 Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor.

Mark 16:18 De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska.”

Mark 16:19 Sedan Herren Jesus hade talat till dem, blev han upptagen till himlen och satte sig på Guds högra sida.

Mark 16:20 Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det.”

Här har löftet vidarebefordrats till att verka genom lärljungarna. [Ett par kommentarer: a) På andra ställen står detta löfte sammankopplat till tron och här med Ordet”. b) Svaret är helt enkelt att ordet och tron hänger samman]

Frågan var konkret vad det kan innebära. I GT står det i ” 4 Mos 21:9 Mose gjorde då (när folket som följde med i vandringen blev sjuka) en kopparorm och satte upp den på en påle. Om någon blev biten av en orm, fäste han blicken på kopparormen och fick leva.” Sista meningen var ett löfte. Berättelsen visar att om de blev sjuka behövde de inte tro mer än att titta på ormen, så uppfylldes löftet.

  1. Jag har ett konkret exempel hur detta också fungerar idag. En för mig mycker kär person som jag har det största förtroende för, berättade en gång hur hon hade insjuknat i en influensa, men ville följa sina vänner till en gudstjänst. Hängig som hon var satte hon sig uppe på en läktare långt bak. Efter ett tag upptäckte hon att när hon tittade på korset där framme började hon svettas som om hon hade tagit en treo. Sedan tittade hon bort för att följa med i sången, -och började få frossa igen. Tittade upp på korset igen och började svettas. Till slut drog hon en slutsats   -kanske, kanske, så hon fortsatte att titta på korset. När gudstjänsten var slut var hon frisk. Jag har många berättelser av sådant på lager, och de är verifierbara. Guds löften håller!

Titta på den här länken och läs. Det är ett annat exempel på vad det i praktiken betyder.

 

http://www.junia.se/upptacklivet/173-du-har-max-tre-mder-kvar-att-leva.html

Published in: on 3 mars, 2010 at 19:12  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/03/03/ormen-pa-pinnen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: