Undrens tid är långtifrån över!

Igår (14/3) la jag in ett inlägg som en del av er troligen såg. Det var inte så få som varit in då. När jag läst om inlägget såg jag att det, även om det i och för sig var innehållsligt korrekt, varlångt ifrån ett bra inlägg. Hur ska man få mnniskor att vilja ha nåt de inte själva kan nå?

Innan jag går vidare vill jag ändå säga en sak som är viktig till er som redan är kristna. Det är ofrånkomligt att vi är kallade att vara vittnen och tydligt berätta om vår tro och om vad den kan ge oss, samt hur vi kan få den.

För att få fason på det jag vill berätta, utgår jag ifrån ett tragiskt faktum och det är att det inte alls är ovanligt att vi idag får se att de som ska vara församlingarnas ledare inte tar bibeln på allvar. När de som sedan är med i dessa sammanhang och ska leva efter det blir det ett enda virrvarr av uppfattningar. Allteftersom tiden har gått har det blivit alltmera klart för mig att det som står i bibeln faktiskt är Guds tanke och vilja och handlingar. Visserligen filtrerat genom olika människors erfarenheter och upplevelser när biblen har skrivits ner, men det är en verklighet som vi inte kan ändra på.

Inte sällan får jag mig till livs att så kan det ju inte varit meningen, när jag berättar om bibelns budskap. Men om inte Gud har menat vad han för fram till oss i sitt ord, varför säger han inte vad han menar då? Så när bibeln blir verklig för oss, får vi se att undrens tid långt ifrån är över!

Så förvillesen kring ordet har alltmer för mig blivit ett kännetecken på att fienden har varit framme och petat någonstans.

Så när jag skriver till er, alla vänner på bloggen så försöker jag att praktiskt visa på effekterna av vad tron på Guds ord kan ge. Som ”Maggies” berättelse om sin sjukdom. Men jag försöker också att när jag berättar eller hänvisar till faktiska händelser att verkligen kontrollera att de är trovärdiga och sanna. Om jag inte har fått full säkerhet på verklighetshalten i en berättelse kommer jag att tydligt säga det.

Om ni har funderingar får ni jättegärna fråga. Vill ni inte ha funderingarna publicerade, är det bara att säga till.

När jag citerar bibeln använder jag mig av en version som heter ”Svenska folkbibeln” och som i grunden är en mycket bra översättning. Betydligt bättre än Bibel 2000, som är en politisk produkt. När jag lägger in citaten är de för det mesta tillgängliga som länk till just ”folkbibeln”. Om ni har den ”gamla” översättningen (1917) och inte tycker den är för svårtillgänglig, är den nog fortfarande den bästa

 

Published in: on 15 mars, 2010 at 18:40  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/03/15/undrens-tid-ar-langtifran-over/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: