Jag vill inte komma med tomt prat

De av er som följt mina tre sista inlägg på bloggen samt kommentarerna och mina svar på dem kan inte ha undgått att se att det har varit lite ”tungkört” på slutet. Eftersom den här bloggen egenligen handlar om tron utifrån bibeln känner jag mig manad att också nämna om det som kan vara svårt i en sådan blogg.

Teologiskt vet jag mycket väl var jag står, men denna kunskap handlar inte bara om att haspla ur dig dogmer och predikningar. Det handlar också om att det jag ska föra vidare har kommit in i mig själv och att jag personligen mognat med kunskaperna.

Processen går till ungefär så här (som i det här fallet):

Jag har en kallelse att tydliggöra bibeln och tron så som jag har tagit till mig den.

Full av entisuasm startade jag  med en övertygelse att allt jag bar på skulle räcka bra långt. Allt jag skrivit kan jag stå för, men det var som en fylld burk som jag hällde ur allteftersom. Samtidigt, på den andra sidan har jag allteftervart jag skrivit sett ständigt nya saker som jag inte sett eller uppfattat förut och som vill få plats i mitt inre. Bibeln fungerar så, man kan läsa om samma sak flera gånger och se nya sanningar allteftersom den Helige Ande pekar på det nya. 

Det nya jag upptäcker när jag skriver måste också få tid att mogna och bli till en levande verkligehet. På det sättet fylls ”burken” på! Läs gärna om inlägget om ”själens märka natt” igen. Den handlar om just detta.

Detta gäller (1): ”fylld burk”=god näring till de som tar det till sig. (2) Tom burk=tomt prat.

Även Jesus (utan andra jämförelser) var tvungen av och till dra sig undan för att ”fylla på”. Det var på grund av Jesu mänskliga sida.  Jag är i allra högsta grad människa och måste fundera och smälta mina erfarenheter. I annat fall skulle jag ju aldrig växa till!

Men det gäller alla er andra också.

Mitt syfte är att det inte ska bli några långa pauser, men det kan hända att det kan komma att behövas för att det inte bara ska bli tomt prat.

För er som brukar följa bloggen (för andra också givetvis) har ni ju möjligheten att Prenumerera via RSS så ser ni ju lätt varje gång jag kommer med ett inlägg.

Vi syns. -kanske redan i morgon. 🙂

 

 

 

Published in: on 19 mars, 2010 at 20:08  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/03/19/jag-vill-inte-komma-med-tomt-prat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Tack för dina krönikor! Vi ser fram emot fler så småningom – eller i morgon.

    • Tack! Kul att höra och med din formulering kan imorgon bli ganska lång tid….;) Men nu är det ju inte det som bestämmer, utan jag behöver bara smälta lite.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: