Utan förlåtelse, ingen verklig fred!

Har ni tänkt på att Jesu död var ett strikt justitiemord, utlöst av religilsa skäl!

Matt 27:1
Tidigt på morgonen beslöt alla översteprästerna och folkets äldste att de skulle döda Jesus.

Matt 27:2
De lät binda honom, förde bort honom och utlämnade honom till Pilatus, landshövdingen.

Antydningar till det som står i första versen här har antytts vid flera tillfällen tidigare; När han botade en man på sabbaten, när läljungarna gick genom ett åkerfält och bröt av axen och åt, också på sabbaten, när Jesus förlät den sjuke etc. Varje gång antyds hur det religiösa ledarskapet ville få Jesus ur vägen. Nu kunde dom göra det!

Eftersom Israel då var en Romersk enklav, hade inte judarna själva rätten att fastställa domen över honom. Så de tog honom alltså till Pilatus, som på alla möjliga sätt försökte slippa lägga en dödsdom på Jesus. Skälet var tämligen enkelt, Jesus hade inte brutit mot romersk lag på det sättet att det straffet skulle kunna föreligga från den sidan.

Men vad var de religiösa ledarnas skäl till domen? Det är egentligen det intressanta.

Jesus hade brutit mot den uttalade religiösa lagen för att bota, befria och ge människorna ett hopp. Jesus sa: ”Människorna är inte till för sabbatens skull, utan sabbaten är till för människorna.” Han förlät synder , vilket man ansåg vara Guds sak, men genom sina handlingar visade Jesus att han hade Guds auktoritet genom att också bota den läme som han tidigare hade förlåtit!

Men där inte förlåtelse finns, finns heller ingen nåd! Och då börjar vi förstå vad som händer runt omkring oss idag!

Muslimerna talar utifrån koranen som den barmhärtige och förlåtande Guden, Men finns verklig nåd där? Det är viktigare att visa på familjens renhet än att ge sitt eget barn nåd! I hela det svenska samhället är det idag viktigare att följa massans normer än att verkligen söka efter vad som är rätt och fel. Konsekvensen blir att vi får ett samhälle fyllt av fördömanden och hat. Läs vad jag skriver och fundera… ”hela samhället”. Inte bara enskilda människor utan hela samhällsklimatet.

Var är det goda samhället? Tron som står upp för det som är gott? Vem vågar gå emot den generella fördömelsen av de invandrare vi har ibland oss? Eller se och uttrycka konsekvenserna av att de är här och som skapar ett samhälle vi inte orkar med?

Där nåd inte finns, finns inte heller verklig kärlek!

 

 

 

 

Published in: on 30 mars, 2010 at 12:21  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/03/30/utan-forlatelse-ingen-verklig-fred/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: