När livet är tungt!

Börja med att anta att allt det jag skrivit här håller ihop! Att den som skapat rubb och stubb också har ett intresse av att hålla det vid liv.

Jag minns en intervju på radio med Jörn Donner om livets mening. Personligen tror jag att han var en sökare hela sitt liv. Just då sade han en sak som satte sig fast inom mig. ”jag tror inte att livet har någon annan mening än livet självt”, sa han. Det var som om det plötsligt förjade klinga klockor inom mig: Karln har ju rätt! Gåvan är inte kroppen, framgång, karriär eller ”bara” trygghet.

Ett annat minne jag har i ärendet är från den tidiga debatten om aborter. Den storvulna tanken var att folk som riskerade ett ”meningslöst liv” skulle kunna identifieras och aborteras. (Lite som nazismens föreställningar om den ”rena” rasen). Då reagerade handikappröreslen. ”Vem kan säga att en handikappad inte upplever livskvalitét? Och vem har rätt till den tolkningen för någon som inte ens är född?

En intressant generell fråga: För vems skull gör vi abort? För föräldrarnas, eller barnets?

Ibland blandar vi samman oro och ångest med dödslängtan.

Men när vi då funderar på att dö: Vad vill vi ifrån? Och vad vill vi då dö till?

Att nöjen är högst relativa
jag lärde mej tidigt förstå.
I Nykroppa mente man så:
– Vi har en och annan begravning
och tåget, att titta på.

                         Nils Ferlin

Så vad ger livet mening? De relativa nöjena eller en andlig funnen värld?

Om det jag skrivit här är sant, så har du en resvän redan här på jorden hur livet än ser ut.

DETTA ÄR OCKSÅ LIVSKVALITET!

(TRYCK PÅ LÄNKEN NEDAN)

http://www.youtube.com/watch?v=Qb_jQBgzU-I&translated=1

Published in: on 6 april, 2010 at 17:16  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/04/06/nar-livet-ar-tungt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Fridens, Jag jobbar åt Gud som reporter. Tror du verkligen han dog på ett kors och inte blev frälst som Koranen säger om han nu frågade Gud varför han blivit övergiven om det nu var förutsagt att han skulle dö så som Bibeln säger? Tro på Koranen för Evangeliet är kanske korrupt, min vän, då åtta andra saknas och att de skrevs ner 324 e.vt. Men även kristna kommer till himlnen och jag hoppas din väg leder dit. Mvh/Fathmir Ahmetjacksson

    • Tack för din återkoppling. Intressant! Utifrån det du skriver tror jag att vi skulle behöva en rejäl diskussion innan vi skulle finna ett enande (om det nu är möjligt), och då behöver vi ett annat forum, men några svar vill jag ge, och de finns redan i det jag skrivit tidigare. Historiskt gäller följande:en del icke-kristna källor.Plinius d.y, romersk ståthållare i Mindre Asien. Han frågade kejsar Trajanus, hur han skulle förfara med ”en församling som dyrkar en Kristus som Gud” och inte ville offra åt kejsaren.Tacitus en romersk historieskrivare skriver i sina ”Annales” omkring år 115 om Roms brand under kejsaren Nero (64) som beskyllde judarna som beskyllde ”kristianer”. ”Kristus, varifrån namnet ”kristianer” härstammar, har under Tiberius’ regeringstid blivit avrättad genom landshövdingen Pontius Pilatus. Men den för ögonblicket kuvade vidskepelsen kom fram igen inte bara i Judeen, där den hade uppstått, utan även i Rom, dit alla råa och skamliga ting sammanströmmar och där de finner bifall”. Suetonius, en hög ämbetsman på 120-talet under kejsaren Trajanus berättar om oroligheter bland judarna i Rom ”på anstiftande av Chrestus”. Flavius Josefus, den judiske historieskrivaren i romersk tjänst (37-97), skriver i sitt verk ”Det judiska kriget”: ”Jesus, en vis människa, om man får kalla honom så … gjorde uppseendeväckande verk … dömd till döden på korset … visade sig efter tre dagar … de kristnas sekt finns ännu idag.” Han talar också om Jakobs [Jesu brors] avrättning, ”en broder till Jesus som kallas Kristus”.Från 200-talet förekom fler anspelningar på Kristus och de kristna. Tonen blev fränare i och med att de kristna fick större betydelse. Celsus, en grekisk filosof omkring 180 anför i sina ”Sanningsord” en rad argument mot kristendomen. Men han förutsätter Jesus som en historisk person.Läs också min nyskrivna ”till alla kritiker, tänk till!Så mitt svar är Ja, allt talar för att han faktiskt blev avrättad av romarna, oskyldigt dömd. Svaret på din fråga ”varför”, var att Jesus aldrig upplevt en distans till Fadern förr. Han var ju en del av Gudomen och nu blev han åtskilt från fadern genom att han tog på sig allas våra skulder och därvid likställd med en döende människa utan närvaro av Gud. PS varför kallas kristna ”månggudadyrkarna” i Koranen och som ska förgöras?

  2. Tittar in och säger hej=) kramizar

    • TACK! Kramar nöjd tebax!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: