Två världar, kamp i bägge!

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan jag började blogga, faktiskt inte för så länge sedan. Men jag vill ågervända till en text som tydligt förklarar hur vi kan få del av Guds Andes kraft. Alltså allt det jag försöker beskriva.

Vi har en tendens att tala om ”det onda och det goda”, men det blir alltför abstrakt då. Vi måste förstå hur bibeln ser på det. ”det onda” är en före detta tronängel som tjänade inför Guds ansikte och bestämde sig för att själv bli som Gud.[Vi kallar denne för satan eller djävul. Han är bärare av samma kraft som Gud hade gett honom i och med att änglarna skapades.] Som det står i GT: ”på det heliga gudaberget”, alltså den plats där änglarna beskrivs ha haft sin boning.

Bibeln berättar om en hel skara som avföll, och alla med olika roller och krafter. Det var när människorna valde att följa dessa och sluta lyda Gud syndafallet blev ett faktum.

Som ett exempel på det jag skriver, läs gärna och fundera. Det är stora saker som står och som kommer att påverka oss från nu och i en framtid!:

”Dan 10:11 Sedan sade han[alltså ängeln som dök upp] till mig: ”Daniel, du högt älskade man, ge akt på de ord som jag vill tala till dig och res dig upp på dina fötter, ty jag har nu blivit sänd till dig.” När han sade detta till mig reste jag mig bävande upp.
Dan 10:12 Han sade till mig: ”Frukta inte, Daniel, ty redan från första dagen när du vände ditt hjärta till att förstå och ödmjuka dig inför din Gud, har dina ord varit hörda, och jag har nu kommit för dina ords skull. [Texten före visar att det hade gått tre veckor]
Dan 10:13 Fursten över Persiens rike stod emot mig under tjugoen dagar. Då kom Mikael, en av de förnämsta furstarna, till min hjälp, och jag blev kvar där hos Persiens kungar. [ Detta prat om furstar och kungar hänvisar om man läser texten i sin helhet direkt till väsen (änglar) i den osynliga världen]

Här har jag gjort ett uppehåll i textsekvensen eftersom det handlar om ett tilltal direkt till Daniel. Men följande har betydelse!

Dan 10:20 Då sade han: ”Kan du förstå varför jag har kommit till dig? Men jag måste strax vända tillbaka för att strida mot fursten över Persien, och när jag drar bort från honom kommer fursten över Javan. [Här påvisas en kosmisk kamp mellan de väsen som tjänar Herren och de som bröt sig loss]
Dan 10:21 Dock vill jag meddela dig vad som är skrivet i sanningens bok. Ingen enda hjälper mig mot dessa, ingen utom Mikael, er furste. [I klartext betyder det att olika änglar har tilldelats ansvaret för olika folk och platser. Mikael sägs här vara ansvarig för Judarna]
Detta är den osynliga bakgrunden till det jag tänker fortsätta att skriva om ett tag. Ni som eventuellt vill förbereda er inför vad jag kommer att ta upp kan läsa Ef 6:10-19. Där berättas om hur vi kommer att kunna erhålla svaren på alla de löften Jesus gav lärljungarna (och oss).
Det är tillåtet att ställa frågor!
Published in: on 10 april, 2010 at 16:07  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/04/10/tva-varldar-kamp-i-bagge/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: