Det finns till och med en instruktionsbok!

Att vara kristen är ingen fritidssysselsättning, det är ett ”nytt liv”, ett nytt förhållningssätt till våra problem, våra sjukdomar, våra värderingar och hur vi ska få kontroll på allt detta.

Det handlar faktiskt inte bara om att uppfatta tillvaron som vi ser den med våra fem sinnen, utan också om att kunna förstå vad som ligger bakom de olika händelserna i tillvaron och livet. Nu talar jag om de andliga tingen som jag försökte beskriva igår! Vi kan själva bestämma oss för hur vi vill förhålla oss till detta. Om vi släpper in hat, oginhet och kärlekslöshet i våra liv har ondskan fått en kungsled in i vår tillvaro. Det räcker med att läsa tidningarna, se på destruktiva filmer etc för att öppna en dörr av rädsla, hat och oro rakt in i våra liv. 

Därför är det så viktigt att vi är medvetna om att vår egen hållning till livet avgör om vi kommer att sprida destruktivitet eller kärlek till omgivningen! Vi är inte bara ofrivilliga offer, vi är aktörer också!

SÅ HUR VI KOMMER VIDARE!

Ef 6:10 Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. [I fortsättningen beskrivs hur vi kommer åt Herrens väldiga kraft. Jag kommer att försöka ge exempel vad det lider.]
Ef 6:11Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. [Detta med vapenrustningen beskrivs i fortsättningen av Ef.6. Det handlar om hur vi kan finna vägarna till att stå emot ondskan och erhålla det vi skulle kunna beskriva som övernaturliga krafter att verkligen vara en del av Kristi kropp på jorden, så som hans vilja är som det beskrivs i Apostlagärningarna:Apg 19:12 man tog till och med dukar och plagg som hade varit i beröring med hans kropp och lade dem på de sjuka, och då blev de kvitt sina sjukdomar, och de onda andarna lämnade dem. MÖJLIGT?, Ja, det är möjligt och det är detta jag vill beskriva]
Ef 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. [Här kommer vi in på kopplingen till gårdagens inlägg i bloggen. Detta är ett centrum för en sann kristen tro: inte kyrkkaffet!]
Det ni kommer att finna är ett erbjudande till en helt ny värld!
Published in: on 11 april, 2010 at 12:47  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/04/11/det-finns-till-och-med-en-instruktionsbok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: