Den andliga bataljen i det jordiska livet!

I det sista jag har skrivit och nu skriver i detta inlägg ser vi en sak som är helt avgörande för att få tillgång till ett verkligt kraftfullt andligt liv.

Det som gör det så grundläggande är att alla som har provat omvända sig (obs: sig själv, för att kunna leva så som vi tror att Gud vill ha det snavar på samma tröskel varje gång!)

Vi ber;

Förlåt mig för mina synder, min otro och min olust att följa ditt ord, men nu ska jag verkligen ändra mig:” Dagen efter: ”Käre Herre, tyvärr blev det inte som jag hade lovat och tänkt. men NU kommer det verkligen att bli andra tag Jag lovar att inte vara så cynisk, så irriterad på omgivningen och ilsken på dig!

Hela tiden kommer vi allt närmare den punkt där vi börjar inse att oavsett våra beslut ändras inget i grunden. Vad händer i den stund vi inser att det spelar ingen roll vad vi bestämmer oss för eller lovar. Vi är ändå hela tiden densamma i grund och botten. I värsta fall slutar vi som moraliserande personer som snörper på munnen åt de som inte kan leva så ”bra” som vi. ”Kan jag så kan dom”, det är bara att bestämma sig!

Då är vi i situationen som Jesus kritiserar fariseerna och de skriftlärde för.”Varför ser ni flisan i grannens ögon , men inte bjälken i era egna??” Men om vi inte ser, hur ska vi få bort den? Som jag skrivit gång på gång: Jesus bar den på korset och när vi tar emot förlåtelsen löses våra egna brister upp, och vi kan se nytt klart ljus!

Så blir det också när vi inser att inget vi gör kan förändra ett enda smack. Det är Gud som förvandlar oss när vi så önskar! Vi behöver inte ens tro på nåt speciellt sätt!

VIDARE:

Ef 6:14 Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar” Sanningen har jag talat om, och bibelns ord beskrivs också på sina ställen som ”sanningen”
Rättfärdigheten kommer ur Jesu död på Golgata. ”Han fullgjorde vad vi borde och blev vår rättfärdighet”!
Ef 6:15 och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger.Beredskapen” att tjäna i kärlek. Jämför med den barmhärtige samariten. Om vi tar emot den kärleken finns den beredskapen ständigt närvarande. Den tillhör evangeliets frukt. ”Ni har fått för intet, så ge också för intet
Ef 6:16 Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar.Som jag har varit inne på tidigare: Tron är en sköld mot ”den ondes” alla anfallsförsök! Tro gör vi nu inte genom att hela tiden försöka tänka jag tror, jag tror, jag tror…. Då saboterar vi bara möjligheten till sann tro. Tron kommer genom att stanna upp inför det vi läser i bibeln eller annan andlig läsning som kommer därifrån. Den går in i hjärtat och omvandlas till en inre övertygelse och tröst.
Ef 6:17 Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord.” Att räddningen (frälsningen) är en hjälm mot andlig undergång har väl varit tydligt nog. Men det finns ett vapen för anfall också! Svärdet, som är Guds ord! Därför är umgänget med ordet något vi aldrig kan missa något längre tag utan att riskera sammanbrott i tron. Vad betyder det då? Det är svårt att exakt svara på, men man brukar nämna att en underlåtenhet på mer än en halvtimme om dagen kan göra att vi sakta dör andlig sotdöd!
Ef 6:18 Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. Vaka därför och håll ut i bön för alla de heliga.” Bed för trosvänner, för barn och familj, för församling. Efter en tids övning kommer ni att finna att detta kan ske nästan utan större koncentration!

Om du vill växa i tron är alla punkter här och i de senaste inläggen viktiga!

 

 

Published in: on 13 april, 2010 at 18:17  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/04/13/den-andliga-bataljen-i-det-jordiska-livet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: