Det är inte "dom andra" som måste bjuda på kaffe först…

Vi lever i en tid där hämnd känns naturlig. Vi kräver hårdare straff, vi ger ”fingret” åt medtrafikanter och biltutan är så nött så det skulle gå att spegla sig i den.

Allt detta tenderar att öka vår egen benägenhet att skapa irritation och olust omkring oss. Tänk bara på en sådan sak: ”Lappen på svättstugudörren: Städa efter dig och håll tvättiderna” /En GRANNE!. Känn efter, hur känns det?

Nästa gång jag ska tvätta har lappskrivaren tiden just före mig och har inte städat ur. Med illa dold skadeglädje tömmer jag hans maskin på golven och börjar tvätta…. Till sist måste Robert ”robban” Aschberg träda in! Hat, ilska och irritation föder ännu mer hat, ilska och irritation.

Det är inte hämnd som är bromsen på det destruktiva hjulet, det är förlåtelse! Lek istället med tanken att du blivit sen när du tvättat och finner din tvätt hopvikt och en trivsam granne som säger att ”du hann inte hit, så jag vek ihop tvätten åt dig, medan jag ändå höll på”. Jesus säger:

Matt 5:44 Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er.
Det skapar ny frid och ny omtanke om varandra. Hämd skapar hämd, omsorg skapar omsorg!
Om jag blir medveten om att jag är frälst, inte på grund av egna gärningar utan på grund av Guds kärlek skapar det en ro inom mig som gör att jag kan bära omsorg om  min partner, barn, föräldrar, arbetskamrater och många andra där det finns en historia med sår och synder.

Det är inte dom som måste ”bjuda på kaffe först”! Det är jag! Då blir vi kapabla till ömsesidig respekt!

Published in: on 18 april, 2010 at 15:58  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/04/18/det-ar-inte-dom-andra-som-maste-bjuda-pa-kaffe-forst/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. I går morse var det jag som strulade till det i tvättstugan och glömde tvätt i torkskåpel. Men en mycket trevlig tjej hade vikt ihop kläderna prydligt och vi kunde le tillsammans åt missödet. Nu var det hon som ”bjöd på kaffet”. Med Jesus ord i tankarna blir det mycket lättare för mej att göra detsamma. Även i den mycket tuffare situation som Jesus beskriver när du citerar Matteus.

  2. PappaDet är inte så mycket att tilläga. Det är sant som du skriver, att det enda som gäller är Jesu död för våra synder. Vi får vila i det och veta att han är sannfärdig och trofast och förlåter alla våra synder.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: