När skapelsekraften kommer in i våra liv

Ja, Gud skapade himmel och jord, så var det ja! Om vi tittar på skapelsekapitlen (de tre första i första mosebok) säger det inte så mycket om hur Gud skapade, bara att han skapade.

Den som brukar läsa bibeln ser också rätt snart att tidsaspekterna i bibeln, i det här fallet sju dagar  är rätt diffusa. Så både den som tryggar sig mot ”hur” och att Gud liksom trollade fram skapelsen genom sitt ord kan för min del mycket väl ha rätt, men om man ser på den ordning tillkomsten av himmel, jord, växter, vattelnevande varelser och landlevande varesler i Darwinistisk anda kan också tolka in det. Allt kom till genom Guds uttal, detta är det viktiga. (Läs gärna 1 Mos 1:1 – 1 mos 1:25) Detta är den så kallade första skapelseberättelsen, och människan är ännu inte nämnd. Men i 1 Mos 1:26 – 2:15 kommer den så kallade andra skapelseberättelsen, den om hur Gud skapade människan.

Till förnöjelse för företrädarna för båda teorierna skapades människan sist. Men, och det är ett viktigt men. Allt hände genom den kraft som Gud har, som uppväckte Jesus från det döda och som även idag kan hela människor i enlighet med hans ord.

Allt som behövs är att vi ställer oss till förfogande och inte själva till varje pris ska behålla kontrollen.

Släpp din kontroll och lämna dina svårigheter till Herren. Om du märker att du börjar ta upp dem igen, så släpp dem en gång till.

Detta är en andlig övning som leder till att Guds kraft får makt i ditt liv!

Published in: on 30 april, 2010 at 18:27  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/04/30/nar-skapelsekraften-kommer-in-i-vara-liv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: