Muta Gud med att vara GOD människa? Glöm det!

Efter att ha ägnat tid åt att svara på ett par kommentarer återgår jag nu till ”huvudämnet”. Dock, och det är viktigt: läs gärna svaren på kommentarerna eftersom de också visar på min syn på bibeln och det faktum att det finns lite olika vikt i olika frågor. En del är helt avgörande för vår frälsning och en del hör till avdelningen adiafora (mindre viktiga ting). Om vi börjar diskutera denna typ av frågeställningar hamnar vi snart i det Paulus kallar ordstrider.

Människor som kommer till tro kommer ändå till slut att finna sanningen i de olika frågorna, samtidigt som det endast är Jesu verk som hela vår framtid bortom graven eller Kristi återkomst hänger på.

Jag hoppas att ingen kommer fram till att försöka blidka Gud genom sina gärningar.

Gal 2:21 Jag förkastar inte Guds nåd. Om rättfärdighet kunde vinnas genom lagen, då hade Kristus dött förgäves. [=vår möjlighet att blidka gud genom att göra ”rätt” saker]

Gal 3:1 Ni dåraktiga galater! Vem har förhäxat er, ni som har fått Jesus Kristus framställd för era ögon som korsfäst?

Gal 3:2 Endast det vill jag veta: tog ni emot Anden genom att hålla lagen [=se min kommentar till 2:21] eller genom att lyssna i tro? 

Gal 3:3 Är ni så dåraktiga? Ni som började i Anden, skall ni nu sluta i köttet?

Gal 3:4 Har ni lidit så mycket förgäves, ja, helt förgäves? 

Gal 3:5 Han som ger er Anden och gör underverk bland er, gör han det för att ni håller lagen eller för att ni lyssnar i tro, liksom Abraham?” [Detta är viktigt: Det är Gud som gör verket! Det är han som utan krav ger oss sin Ande. När vi tagit emot detta i tro på hans löfte ger han oss också trons hela kraft!]
Så ställ inte frågan ”vad kan jag göra för Gud , utan vad kan Gud göra för mig? Då kommer ni också få se hur hans kraft kommer till skott i era liv! (Detta gäller också församlingarna) Så låt bönen vara central i er tro!
Published in: on 11 maj, 2010 at 19:51  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/11/muta-gud-med-att-vara-god-manniska-glom-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommentarerLämna en kommentar

 1. Ja, det är en av sakerna som verkligen är bra med den kristna tron och som är helt olika andra religioner, det finns ingen stege att klättra på för att nå Gud. Det är bara att be med hjärtat.Allt gott till dej!

  • Jepp, och låta hjärtat vara med helhjärtat. Må Herren välsigna också dig!

 2. vad som händer bortom graven?ditt svar är det som står i biblenmitt svar är visa mig istället innan jag dör så att jag kan vända om om jag vore på villovägar.dvs dö innan dödenmen de tekniker att komma dithän, dem har ingen kristen förmedlat till mig, för dem har ingen susning.show me the money if your rich, annars blir det löst prat utan verklighets förankring

  • Din kommentar verkar fylld av oro och en bastant fråga. Men ge mig en chans. Vilken teknik frågar du efter? Om jag inte känner till det, så har jag nog ingen susning, även om det fungerar för mig och många med mig.Var snäll och bli tydligare lovar jag att försöka svara!

 3. jag är ju människa, få av dessa på jorden vandrar fritt mellan livet och döden mens man är i livet,så om jag är orolig?, njaeeejaaaeeenja, jag bara min intuition att använda mig av., det är inte klart som korvspad.men däremot gör jag inget mot mitt förnuft eller hjärta, ingen kan köpa mig, som jag brukar säga, jag dör med stövlarna på, rakryggad….lät stolt va?, men så känner jag.TEKNIKEN FÖR ATT KOMMA I KONTAKT MED GUD, där han/hon/det plockar upp mig och vi vandrar genom himlen och helvetet och förklarar alla skeenden mens jag är i min fysiska kropp.det var min fråga.nu säger du säkert genom bön, ok, vad mer?som du säkert hört talas om människans konstituition, energikroppar, chakras, själ, ego, buddisterna har en väg exempelvis, genom sk 2500årig psykoterapi, med övningar av meditation, snabbt förklarat, rensa ut alla chakras som är kopplat till allt i livet för att sedan bli initierad och få ett högre medvetande.vad erbjuder kristendomen, ?

  • Vajra!Att vara en människa som inte gör något mot förnuftet eller hjärtat tror jag är extremt ovanligt. Hur ofta vill inte hjärtat ett och förnuftet nåt annat? I ett sådant läge vore det väl konstigt om du inte gjorde något som du både vill och inte vill samtidigt. Vi går och bär på en hel samling erfarenheter och minnen i en del av hjärnan som är omedvetna i den meningen att det orsakar diffusa känslor och att vi inte kan sätta ord på det och alltså kan detta inte vara medvetet i vanlig mening. Men det påverkar oss!Så din första fråga. Människan är i grunden en andlig varelse. Vi kan uppfatta det som ligger bortanför våra fem sinnen, men blir medvetna om det först när vi kan sätta ord på det. Det du efterfrågar är en teknik (system) som skulle göra att en andlig varelse (Gud) kan slå följe med din jordiska kropp. Desto mer kraft vi lägger i den tekniken desto mer blir vi slavar i en teknik och får allt svårare att skilja på vad som är en del av en suggession och vad som är en del av en sann erfarenhet. Du kan som människa uppfatta att det finns en fördold kallelse att bli en del av Guds väsen. Här kan du följa ditt hjärta eller ditt förstånd. Tyvärr leder förståndet bort från Gud eftersom förståndet är bundet till din jordiska kropp. Missförstå mig inte nu, förståndet är bra i många sammanhang, men som andlig kompass är det tämliget uselt.Bara kort om ditt sista stycke: Till att börja med angav du [energikroppar, chakras, själ, ego,] Detta är kroppsuppfattningar från helt olika paradigmer. New age, hinduism, äldre nordiskt begrepp för hjärnans komplicerade funktion (läs gärna en av mina sista blogginlägg som tar upp detta), Så till sist är ego ett förhållningssätt till jaget som härstammar ur Freuds psykoanalys.Så det du nämner går inte blanda samman eftersom det har olika rötter.Det du skriver om buddhismen vet jag inte var du har fått ifrån. Buddhismen är en ateistisk lära som härstammar från Gautamas (Buddhas) reaktion på lidande och slutliga insikt att allt är lidande. Vidare kom han fram till att meningen är att stoppa den ständigt återfödelsens hjul (chakra). Det som driver livshjulet är livstörsten och det enda som kan stoppa detta är insikten att allt är lidande. Det är den slutliga insikten. Även här beskriver du en teknik för att uppnå slutet på återfödelserna, likande tekniker finner vi inom hinduismen. Samma fenomen, den som följer det tillräckligt slaviskt blir slav under tekniken.Det är så sant! Kristendomen erbjuder inget sådant system, därför kan heller ingen kristen undervisa om det. Jag vet att det finns inom vissa riktningar och resulterar i samma slaveri under tekniken att nå Gud. (Eller något metafysiskt)Det den kristna tron erbjuder är frihet från det som binder oss. Jesus bar allt som hindrar och blockerar oss. Saker som strider mot Guds önskan (synd), modfälldhet, ilska etc. på korset när han dog, dog han som representant för varje enskild människa. När han uppstod gav han den makt han själv hade till de som trodde. DETTA ÄR ALLTSÅ INGEN TEKNIK!Generellt fungerar det på det här sättet!Tänk dig att varje människa är en byggnad. I varje byggnad står det en tronstol och den som sitter på denna bestämmer livet i huset. Men eftersom det är vårt hus, kan vi bestämma vem som ska sitta där. Jag själv? Med alla mina sorger och bedrövelser, min oro och fruktan för framtiden, eller stolthet.Belsebul? Ondskans och hatets furste?Jesus? Fursten över livet och döden? Den som sa att ”min frid ger jag er, inte den frid som världen ger.”Det går också att sätta ett fint hus, två fina bilar, karriär etc. på den tronen och det som hamnar där styr hur våra liv blir!Det är vad den kristendomen lär och erbjuder. Du har makten vem/vad du vill följa men är inte ensam!

   • En sång kommer till mig den börjar så här: Jag har beslutat att följa Jesus, jag har beslutat att följa Jesus, jag har beslutat att följa Jesus och aldrig mer tillbaka gå. Johannes skriver ”men åt alla dem som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn” Joh 1:12 Han skriver också ” Se jag står för dörren om klappar, om någon upplåter dörren så ska jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig”. Joh upp 3:20 Några verser som också har betytt mycket för mig är Ef. 2:8-10 Ty av nåden är ni frälsta genom tro och det inte av er själva Guds gåva är det inte av gärningar för att ingen ska berömma sig. Ty hans verk är vi skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, vilka Gud förut har berett för att vi ska vandra i dem.Jesus säger också ”kom till min ni alla som arbetar och är betungade så ska jag giva eder ro”. Det är inte konstigt att Bibeln är världens mest lästa bok. Jag älskar min bibel.

 4. Jag läser och lär.

  • Ojjj! Den kommentaren gör mig nästan fundersam


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: