Himlen tur och retur!

När Jesus kom till jorden, kom han som den lidande tjänaren.

Han kom med all den makt han hade som en del av gudomen, till 100%. För att förenkla det hela kan man säga att med den makt han hade fanns det inget som skulle kunna stoppa honom om han skulle vilja sätta stopp för ondskan på jorden i ett enda slag.Detta för att han var ett med Fadern.

Joh 14:10 Tror du inte att jag är i Fadern och att Fadern är i mig? De ord som jag talar till er, talar jag inte av mig själv. Fadern förblir i mig och gärningarna är hans verk.”

Det var Fadern som uppväckte honom från det döda, det gjorde han inte själv. I den stund han var på korset och ropade min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig var han helt klart till 100% människa. HÄR var han överlämnad åt dödens krafter.
Det intressanta här är att i dödsögonblicket var han inte bara till 100% människa, han var en representant för hela människosläktet och kallades därför också för ”människosonen”. Han var utan skuld, men han bar allas våra skulder! Han gick in i en verklig död, tog på sig straffet för alla människors synder och till det straffet hörde också att för vår skull hamna i helvetet (istället för oss).
Så han var också till 100% människa. Han blev hungrig, han blev trött ibland blev han otålig, ja, det finns många fler berättelser.

Minns ni berättelsen om Jesus i Templet?

”Matt 21:12 Jesus kom in på tempelplatsen och drev ut alla som sålde och köpte där. Han slog omkull borden för dem som växlade pengar och bänkarna för dem som sålde duvor.

Matt 21:13 och sade till dem: ”Det är skrivet: Mitt hus skall kallas ett bönens hus. Men ni har gjort det till ett rövarnäste.”

Matt 21:14 På tempelplatsen kom blinda och lama fram till honom, och han botade dem.”

Man kan lätt föreställa sig vilket liv det blev på stället! Det var levande djur som skulle offras i templet som köptes och såldes. Här blev han upprörd i sin ande och använde mänskliga metoder för att få bort handlesnästet. Djuren bräkte kacklade och råmade.  Folk skrek upprört och barnen ropade till hans ära. Jesus hann också bota lama och blinda mitt i alltihop.
Märk väl att marknaden var till för tempelkulten. Men Jesus upprördes ändå eftersom försäljningarna var i strid med Templets uppgift.
Hur mycket av det vi pysslar men i kyrkor och bönhus skulle Jsus inte säga samma saker om (21:13) som om Templet här?

När Jesus ber för lärljungarna  ber han:
”Joh 17:21 Jag ber att de alla skall vara ett, och att såsom du, Fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss, för att världen skall tro att du har sänt mig.”
Lägg märke till kopplingen i versen: 1. Fadern är i Jesus och Jesus är i fadern. (Här ser vi Jesu sanna gudom) 2. Han ber här att de som tror också ska vara ”i oss”, dvs. Fadern och Sonen. Med samma kraft, samma egenskaper och samma kärlek och enhet.
Här har vi orsaken till att löftena till de blivande lärljungarna är så tydligt riktade till Jesu verksamhet och kraft.
Så en punkt till avseende Jesu Gudom innan han hängde där på Golgata. Det var när en av lärljungarna hade ett svärd med sig och hägg örat av en av dem som skulle hämta Jesus. Jesus helade då örat och säger:

Matt 26:53 Eller menar du att jag inte kan be min Fader att han nu sänder till min tjänst mer än tolv legioner änglar?
Här anspelar Jesus på sin gudomliga makt och att han går i döden frivilligt.
Under 40 dagar efters sin uppståndelse visar sig Jesus av och till för rätt många människor. Paulus hänvisar till ett tillfälle där jesus visar sig för…

”1 Kor 15:6 Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder på en gång, av vilka de flesta ännu lever, medan några är insomnade.”
När Paulus skriver detta brev hänvisar han till fortfarande levande vittnen på att Jesus var uppstånden.
JESU HIMMELSFÄRD!
Apg 1:3 Han visade sig för dem efter sitt lidande och gav dem många bevis på att han levde, då han under fyrtio dagar lät sig ses av dem och talade med dem om Guds rike.
Apg 1:4 Vid en måltid tillsammans med apostlarna befallde han dem: ”Lämna inte Jerusalem utan vänta på vad Fadern har utlovat, det som ni har hört av mig.
Apg 1:5 Ty Johannes döpte med vatten, men ni skall om några dagar bli döpta i den helige Ande.” 
Apg 1:6 När de nu var samlade frågade de honom: ”Herre, är tiden nu inne för dig att återupprätta riket åt Israel?” 
Apg 1:7 Han svarade dem: ”Det är inte er sak att veta vilka tider eller stunder som Fadern i sin makt har fastställt.
Apg 1:8 Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.”
Apg 1:9 Då han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn.
Apg 1:10 Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem.
Apg 1:11 Och de sade: ”Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen.”
När Jesus kommer tillbaks kommer han inte längre som den lidande tjänaren och 100% människa, han kommer som den upphöjde Guden i makt och härlighet för att döma levande och döda!

En av denna typ av vita män har min fru sett inne i vårt hem.
Jag vet att många har sett dessa änglar. Skicka gärna en kommentar om ni har något att berätta!
Published in: on 13 maj, 2010 at 19:16  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/13/himlen-tur-och-retur/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: