Att bli av med soporna i själen! =[nyckeln]

När vi talar om vår längtan efter att finna en sann relation till Gud, pratar vi mest om förlåtelse från synd. Bekänna sin synd, och allmänt bli en bättre människa.

Det känns väl inte så där självklart tilltalande. Många synder kan ju på ytan vara ”trivsamma” också! Varför lämna det?

Men att lämna sitt liv till Gud innehåller så mycket mer: Saker ur det förflutna som vi försöker lämna bakom oss, men som ändå av och till kommer tillbaks och torterar oss. Till och med kan det göra livet gråare i stora drag. Det kan handla om smärtan över barn som mått/mår dåligt och vi känner oss skyldiga till. Förlorade vänner  på grund av ouppklarade händelser, som kanske i grunden år småsaker men som gjort att vi tappat kontakten. Barn som inte vill veta av oss. Det kan handla om svårigheter att finna en social gemenskap… man kan vara ensam som familj också.

Inte sällan hör sådana händelser ihop med saker ur det förflutna som präglat oss.

Allt detta hör ihop med vad Jesus gjorde för oss. Det står beskrivet i Jesaja:

”Jes 53:3 Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet.

Jes 53:4 Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. 

Jes 53:5 Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. 

Jes 53:6 Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade HERREN på honom.”

Känns det igen? Allt detta vi bär på och som stundtals kan göra så att vi försöker gömma det.  Här erbjuds en chans att bli av med det för gott!
Det finns en berättelse om samma sak när Jesus gick omkring på jorden:
”Matt 9:36 När han såg folkskarorna, förbarmade han sig över dem, eftersom de var rivna och slagna, som får utan herde.”

Precis som vi! Detta är orsakat av ondskan, och vet vi inte om det, finns det ingen räddning. Livet blir bara en kamp!

Vill du att Gud ska styra ditt liv, behöver du bara be så här: ”Herre Jesus, tack för att du bryr dig om mig/oss och vill ta hand om mig. Jag har brutit mot din vilja mer än jag ens kan dra mig til minnes, men ber om förlåtelse för varje felsteg. Jag vill att du ska komma in i mitt hjärta och börja ta hand om allt som är fel. Jag vill följa dig, vart du än vill! Amen.

I samma sekund blir du som man brukar säga, ”född på nytt”. Det betyder att allt som har varit är borttaget, det finns inte längre. Du är en ny skapelse.
OBS!
En del känner av det direkt, men inte alla. Men enligt löftet i Guds Ord kan du lita på att oavsett vad du känner eller tänker är detta en ny sanning för dig! Släpp det inte, om du menar det och håller ut kommer du (och även omgivningen) att upptäcka förändringar i ditt liv som Går från klarhet till klarhet!

 

Published in: on 15 maj, 2010 at 14:02  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/15/att-bli-av-med-soporna-i-sjalen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: