Guds tilltal till dig idag

Idag har jag tänkt skriva på ett lite annat sätt. Jag vet att många, både de som är kristna och de som inte är det ofta saknar strategi för sin bibelläsning. Man läser lite, så försvinner det nästan samtidigt som man lägger ifrån sig Bibeln. Jag är övertygad om att detsamma gäller mycket av det jag skriver, därför vill jag sträcka fram ett bibelord till er att arbeta med.

[Gal 2:16 Men eftersom vi vet att människan inte förklaras rättfärdig genom laggärningar utan genom tro på Jesus Kristus, så har också vi satt vår tro till Kristus Jesus, för att vi skall stå som rättfärdiga genom tro på Kristus och inte genom laggärningar. Ty genom laggärningar blir ingen människa rättfärdig.]

Be helt kort om Guds ledning oavsett om du är van bedjare eller inte. Läs och begrunda. Återvänd till texten och låt den sjunka ner inom dig och tänk konkret på vad den säger. Vad den betyder, återkom i tanken till versen. Släpp den inte utan se den som en dyrbar sten att vårda dig om.
Överkurs:
Ta gärna fram Bibeln och hitta versen där. Mellan versarna eller längst ned på sidan, beroende på vilken bibelversion du har, finns det parallellställen. Sök upp dem och och jämför. Behandla dem på samma sätt.
Det är Guds tilltal till dig idag!
Om det är något som skapar frågetecken, lägg bara in frågan i kommentarerna ska jag försöka svara. Om någon inte begriper nåt alls, så säg det lovar jag att tolka den för dig/er.
Published in: on 17 maj, 2010 at 18:48  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/17/guds-tilltal-till-dig-idag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: