Pastor Jansson och prinsessans vigsel

Jag hade innan jag påbörjade den här bloggen ett belsut om att inte blanda in mig med politiska dagshändelser, men nu känner jag att jag måste skriva några rader om prinsessans Viktorias vigsel och kyrkans allmänna hållning.

Ja, jag vet att Sverige är sekulariseat över alla bräddar, men inte kyrkan väl? Kyrkan, [Kyríos=summan av de i Jesus återlösta] är enligt bibeln kristi kropp. Hur ska människor kunna se kyrkan som Kristi kropp om man i strid mot bibeln och därmed Guds tanke ena dagen accepterar att viga samkönade och nästa dag med jävställdhetsargument överväger att neka princessan att följa sin far uppför kyrkgången?

Har kyrkan blivit en bärare av samhällets politiskt korrekta normsystem? Exemplen kan göras många. Så har vi upphöjt oss över Gud  och då står vi under Guds dom.

Varför detta har blivit så stort för mig är att kyrkan godtar att t.ex Jonas Gardell ska predika i gudstjänster, och på vigslar har jag hört sång och musik som är direkt utan kyrkans värden.

Nu krävs, och kyrkan verkar gå på det, att av feministiska argument neka en ur andligt perspektiv totalt  ovidkommande händelse att äga rum.

”Pastor Jansson” kanske sa fel? Det är inte livet som är som en påse… tomt och innehållslöst tills man fyller det med något. Han kanske menade kyrkan?

Det smärtar mig!

Published in: on 20 maj, 2010 at 11:12  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/20/pastor-jansson-och-prinsessans-brollopp/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: