Vapen som fungerar

På flera ställen i bibeln kallas djävulen för ”denna världens furste”. Orsaken är egentligen rätt enkel. I syndafallet blev människan lurad at bryta mot hur Gud hade tänkt det. Då blev de slavar under satan. Människans sätt att tänka, tycka och handla blev som fiendens.

Han gillade allt som kunde fördärva skapelsen. Mord, krig, beteenden som underlättade för smittsamma sjukdomar att sprida sig. Avundsjuka var också en stark drivkraft.

Det har gått många, många år sedan det började men för varje år har ondskans smitta spritt sig och vi som människor släpper in ondskan på det område som Gud hade givit oss att förvalta.

Därför ser vi bara ett förfallet skapelseverk, som vi själva har varit med om att förstöra. Det är inte GUd som står för ondskan, det är hans fiende och människorna som har låtit sig förledas!

Detta är också skälet att en del kristna pratar om bokbål när någon har låtit sig förledas att skriva satans ”sanningar” som stämmer väl med tillvarons ondska.

 

Men jag säger er: Eftersom den ondska vi ser kommer fram, kommer den självklart inte fram ut det som är gott. Den kommer fram ur de onda andarnas mörker, styrs därifrån och får oss att tro att det vi gör är gott.

Det finns bara en kamp som fungerar, och det är våra böner till Gud om att han ska ta vid där vi inte kan längre. Mänskliga vapen fungerar inte!

Du kan välja fritt. Välj mellan det som är gott eller det som är destruktivt!

Published in: on 22 maj, 2010 at 15:20  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/22/vapen-som-fungerar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: