Bibeln och "undergången" 2012

Idag råder det en undergångsstämning i samhället nästan överallt och med olika föreställningar om hur det kommer att ske. Är det inte ”kometen” så är det klimatförändringarna. Som det ser ut idag finns det inte någon självklar vetenskaplig överensstämmelse kring orsaken till katastroferna som troligen ligger framför oss. Är det inte en komet eller klimatförändringar så kan det bli någon pandemi av något slag. -Eller nåt annat..

Det är som om övertygelsen om undergången kommer inifrån folkdjupet.

De vi använder oss av som profeter för skeendet är också lite olika. Nostradamus, mayakalendern (som slutar i december 2012) m.fl

Folkmassorna är i rörelse mot någonting… ingen vet, men det finns en känsla.

Bland denna folkmassa finns det några kristna som försiktigt håller upp handen och säger: ”Jag tror att det blir som det står i bibeln”. Vad jag brukar tänka på är att man blir inte utskrattad, inte hånad, men man är liksom inte med i leken. Ingen lyssnar!

Det verkar lättare att tro på mayakalendern eller Nostradamus än på bibeln som innehåller ett stort antal böcker från olika tidsepoker, skrivna av olika människor, förutsagt av Jesus själv och så den stora apokalypsen, Johannes uppenbarelse. Visst kan jag erkänna att de på sina ställen kan vara svårtydda. Men på andra ställen fullständigt tydliga.

Men bibeln anger inte något datum eftersom bibelns tidsangivelser är dynamiska. Det vill säga att vissa saker måste hända innan slutet kommer. Dessa händelser inför slutkatastrofen brukar kallas ”födslovåndor” eftersom de liksom pressar fram ett skeende på jorden som redan är beslutat i himlen.

I Johannesevangeliet används ofta uttrycket ”när tiden var inne” för skeenden som kommer från himlen. Dvs. i det här fallet när alla händelser som förebådar Jesu återkomst har fallit på plats.Några har vi sett, men långt ifrån alla.

Jag kommer att använda en serie inlägg för att berätta om detta. Jesus har levat, han har dött, han har uppstått, han har farit till himlen och han kommer att komma tillbaka!

Jag tycker att det är mycket mer tröst i detta än att det liksom bara kommer en stor katastrof av något slag som ingen kan hantera. I den förutsägelse som bibeln ger, finns det ett hopp och en trygghet genom att Gud själv har kontrollen och han vill inte att människor  saklöst ska gå under.

 

Published in: on 24 maj, 2010 at 16:49  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/24/bibeln-och-undergangen-2012/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: