Ondska och blod har följt henne åt…

De flesta av oss vet hur skilsmässan mellan Gud och människan gick till! När varje moment avslutats står det att  ”Gud såg att det var gott.”

Han hade skapat en tillvaro där döden inte var närvarande och därför troligen inte heller det kroppsliga förfall vi kallar åldrande. Eden var av allt att döma en ljuvlig plats, människan var skapad till Guds avbild och ”Gud såg att det var gott”

Frukter, bär, djup grönska, vatten och vattenfall föreställer jag mig att det innehöll. Till viss del är det ju också så det beskrivs.

Gud, Skaparen/fadern som ständigt fanns bland människorna och i den trädgården var garanten för skapelsens fortlevande i en underbar tillvaro. Mer exakt vet vi inte.

Men om nu Gud hade skapat det goda på jorden med gudalika människor före syndafallet så måste väl detta vara en förebild av himlens härlighet. Varför skulle det goda Gud skapat på jorden vara så annorlunda mot hans rike i det fördolda? En dag är vi där! Då är livet fullkomligt och evigt. Ordet paradis är nog det närmaste vi kan komma!

Så hände det förfärliga som skiljde människan åt från Gud. Men var det Gud som lämnade människan pga synden?? Inget talar för detta! Berättelsen i 1 Mos 3.8 står det: ”

”Vid kvällsbrisen hörde de HERREN Gud vandra i lustgården. Och mannen och hans hustru gömde sig för HERREN Guds ansikte bland träden i lustgården.” Det var människans skam som skapade klyftan.
Från den punkten tills dags dato är människan i ständig förvandling från Gudslikhet till djävulens redskap.
”Ondska och blod har följt henne åt
till cirkusglädje och ödslig gråt.”
Det värsta är, att trots det finns en väg tillbaks till Guds hjärta som han har givit oss i Kristus, är det stora horder människor som väljer bort detta och efter sin död får fortsätta evigheten utan Gud.
Published in: on 6 juni, 2010 at 14:36  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/06/06/ondska-och-blod-har-foljt-henne-at/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: