En del försöker diskutera med djävulen…

En del försöker diskutera med djävulen. Det är ingenting han gillar bättre än sådana diskussioner.

Beroende på vem du är andvänder han olika taktik i resonemanget.

Ibland går han fram med att det nog finns andra syndare som är värre. Så om Gud förkastar dig, måste han också förkasta en massa andra. Ibland kommer han med att det är inget större fel på ditt liv och hur du är, så Gud kan ju inte förkasta någon för bra småsaker. Djävulen vill få oss att tvivla på att Jesu död på Golgata gör slut på skilsmässan från Gud. Men sanningen är att alla som förtröstar på Gud har gemenskap med honom precis på samma sätt som Jesus hade gemenskap med Fadern.

När tankar och känslor kommer över dig och som river och sliter för att du inte ska kunna trygga dig vid vad Jesus har gjort: Se på korset! För även om djävulen skulle ha rätt i sak (han ljuger liksom inte jämt) så behöver du inte stå som en syndare eftersom du har fått förlåtelse och blivit renad.

Det är ocskå svaret på alla känslor av självfördömelse. Om vårt hjärta fördömer oss, så är Jesu verk förmer än våra känslor.

Låt inte fienden eller dina egna brister dra bort dina blickar från korset. Desto mer vi ser på oss själva, desto fler synder, mer av svaghet, brister olydnad och otro upptäcker vi.

Men om vi fortsätter att se på korset och förtrösta på befrielsen där, desto mer växer vår förtröstan till Guds kärlek, visdom och allvisa planering. Han har inte bara föberett befrielsen från hotet om undergång, utan han vill också bryta syndens makt i våra liv.

Avundsjuka, bitterhet, rädsla för att inte bli accepterad av andra, rädsla för vad som skulle kunna hända om jorden faktiskt håller på att gå under! Allt sådant ligger i Faderns händer Vad som än händer framöver: Gud har kontrollen.

Published in: on 8 juni, 2010 at 16:49  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/06/08/en-del-forsoker-diskutera-med-djavulen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that
  it is truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful
  if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing.

  Cheers!

  • Thank you for your komment. If you have something you want to read abot, just tell me and let us see if i´m capable to tell something about what you want.

   Best regards
   //Johnny


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: