En blixt slog ner på Jesus! Hur ska vi förstå det?

Idag läste jag en artikel i Aftonbladet om hur en församling i Ohio i USA hade uppfört en Jesusgestalt med armarna i luften för sex år sedan. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7309775.ab Till saken hör att det var kopplat till en amfiteater och som gestaleten skulle skydda och som i sin tur var avsedd för utomhusföreställningar som hörde ihop med jordens framtida överlevnad. Detta drevs också av samma församling som hade en kyrka i närheten.

Vi vet att bibeln talar om att Guds avsikt är att jorden måste gå under pga människornas synder.

Så POFF, slog en blixt ner i Jesusgestalten som brann upp tillsammans med amfiteatern. Om detta hade hänt under gammaltestamentlig tid hade folk självklart sett det som ett straff från Gud eftersom det var tillverkat med en avsikt som stred mot vad Gud hade förutsagt. Som i berättelsen om Jona och Nineve hade man backat hem och bet om förlåtelse för att man inte följt Guds plan. Tankegången nu är att Ja, det var ju otur, men nu ska vi bygga upp en ny staty med obrännbart material.

Gud? Ja, vad hade han med blixten och branden att göra? Även amfiteatern brann ner. -För den moderna människan -ingenting!

Vi haltar på båda sidor. Ska vi följa Gud och hans ord, eller ska vi följa vetenskapliga föreställningar som befinner sig i ständig förändring?

En liknande fråga:

Varför kom Jesus under en period när man trodde på onda andar och drev ut dem istället för att sända dem till första bästa mentalsjukhus?

Är det något Gud ville lära oss?

Ska vi ta det på allvar?

För den som vill vara en helhjärtad kristen är dessa frågor viktiga. Plötsligt blir skapeberättelsen viktig. Om vi börjar klippa bort vissa avsnitt ur bibelns budskap, hur vet vi vad som ska plockas bort och vad som gäller?

Published in: on 16 juni, 2010 at 18:49  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/06/16/en-blixt-slog-ner-pa-jesus-hur-ska-vi-forsta-det/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: