Styr våra ord och tankar vår tillvaro?

Som jag har påpekat tidigare, finns det en nära koppling mellan det som händer i den himmelska världen och vår tillvaro på jorden!

”Matt 18:18  Amen säger jag er: Allt vad ni binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad ni löser på jorden skall vara löst i himlen.”

Det betyder att vad Guds barn säger (använder för ord) på jorden får en direkt återverkan i Guds himmel. Sedan kommer det att verkställas på jorden. Runt oss sprids det vi säger  som ringar på vattnet. Förbannar vi, skapar vi en förbannelse. Förlåter vi, skapar vi en befrielse. Det är därför vi i bönen ”fader vår” blir lärda att be:”förlåt oss våra skulder så som också vi förlåter dem som har skuld till oss”. Märker ni förbehållet? Det finns på flera ställen i NT. Sedan säger Jesus: ”Om ni inte förlåter människorna deras försyndelser, kommer inte heller er himmelske fader att fölåta er!” Det betyder alltså att om vi går omkring som sura, bittra människor och uttalar detta så ofta vi kan, binder vi människorna omkring oss i deras ondska. Vi är kallade att lösa, inte att binda! Detta enligt Jesu ord!
Den som inte tror på att det fungerar så blir ju detta meningslöst, men stämmer det så blir det mycket konkret. Det får konsekvenser också för vårt eget liv och hälsa. Om vi tänker oss att i vår familj förekommer Alzheimers. Vid första bästa tecken tänker vi, ”nu börjar det”. Nu kommer det. På det sättet utvecklas något som kanske aldrig skulle ha hänt. Att sörjande människor med dödslängtan är överrepresenterade när det gäller t.ex canser är känt som en sanning idag. Hur många tänker inte ”jag har alltid otur”. Vi säger det. Vi tänker det. Och… vi får det! Våra tankar och ord skapar utlösande händelser i våra liv!
Bibeln lär oss att tänka annorlunda: ”Gud har makten och han styr vårt tankeliv och våra ordval, men bara om vi vill ha honom som Herre i våra liv”!
En intressant sak jag ofta har tänkt på. Det är hur vi väljer namnen på barnen och hur det faktiskt verkar kunna styra hur deras personlighet utvecklas. Jag har tänkt på det och funderat. För mig verkar det så och det stämmer med bibelns syn, men jag vet inte hur väl jag kan verifiera det. Men fler har reagerat positivt till mina tankar och funderingar och det är helt klart människor som inte utgått från bibeln!
Men några namnförändringar i bibeln:
Abraham hette från början Abram och hans hustru hette Sarai.
På den dagen slöt HERREN ett förbund med Abram och sade: ”Åt dina efterkommande skall jag ge detta land, från Egyptens flod ända till den stora floden, floden Eufrat: 
Abrams hustru Saraj hade inte fött några barn åt honom. Men hon hade en egyptisk slavinna som hette Hagar.”
Sedan fick Abram löftet att få en egen son, Isak, (och Sarai var närmare hundra år) Han trodde ändå på löftet och följande hände:
När Abram var nittionio år uppenbarade sig HERREN för honom och sade: ”Jag är Gud den Allsmäktige. Vandra inför mig och var fullkomlig.
Då föll Abram ner på sitt ansikte, och Gud sade till honom:Därför skall du inte mer heta Abram,* utan ditt namn skall vara Abraham, ty jag har gjort dig till fader för många folk.
[Abram betydde ”Upphöjd fader” och Abraham betydde ”fader till många folk”] Hur mycket betydde namnbytet för vad som skulle hända? På samma sätt bytte Saraj namn till Sara på grund av hennes nya roll inför Gud!
Och Gud sade till Abraham: ”Din hustru Saraj skall du inte mer kalla Saraj, utan hennes namn skall vara Sara.* [kap]
Då föll Abraham ner på sitt ansikte, men han log* och sade för sig själv: ”Skulle det födas barn åt en man som är hundra år? Och skulle Sara föda barn, hon som är nittio år?” [kap]
Men Gud sade: ”Nej, din hustru Sara skall föda en son åt dig, och du skall ge honom namnet Isak. Jag skall upprätta mitt förbund med honom, som ett evigt förbund med hans avkomma efter honom. [kap]
Men mitt förbund skall jag upprätta med Isak, honom som Sara skall föda åt dig vid denna tid nästa år.”
Saulus blev Paulus. osv.osv
Men fundera själva på de personer ni känner och vilka namn de bär!  Tänk på de som bär samma namn. Har de likartad utstrålning? Eva, Lena, Eva-lena? Margareta, Christina eller Elisabeth, Ärligt talat, stämmer det att de bara kan byta namn? Nu generaliserar jag, jag vet! Men stämmer det att våra namn kan styra hur vi utvecklas? Johnny, Ronny , Conny …vad säger det?
Något säger mig att det kan vara så! I så fall talar det mesta för att bibelns tankegång kan vara korrekt!
Published in: on 1 juli, 2010 at 23:26  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/07/01/styr-vara-ord-och-tankar-var-tillvaro/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: