Dopet gäller, Guds kärlek är fokuserat dit!

Jag var på ett dop idag och kom att tänka på er som följer/har följt denna blogg. Hur många av er är döpta? Ja, det kan jag ju inte veta! Men jag gissar att det är merparten. Långt innan de flesta av oss minns, bars vi fram till dopet för att… ja, varför då? Vi som är lite äldre, vi har oftast döpt barnen. Men vad var tanken? En kulturgärning? En tradition i familjen?

Tänk efter noggrannt! Det kan väl inte bara ha varit utan tankar alls som det beslutades och genomfördes? Nu, så här i efterhand: Fundera! Vad var drivkraften?

Ja, Gud var väl inblandad på nåt sätt i tankegången. Men så ofta som jag har hört människor säga att Gud kan väl inte döma nägon eftersom han är kärlek!

Då är det ju inte Gud och den väg han har berett föross vi litar på, utan en skröna om en god Gud som oberoende av vad om vi lyssnar till hans ord eller accepterar vad som helst.

Det jag nu skriver vittnar om att Gud är god och den plats där han finns som vi kallar himmel förutsätter och kan inte härbärgera hat, ovilja att förlåta, egoism, krav att få delta med all den ondska vi rymmer. Allt sådant förbränns i Guds närhet och det är vad vi kallar dom. Hela jorden är uppfyllt av detta idag. Därför ser vi också att Gud håller på att förändra förutsättningarna för jordens existens innan vi får se en ny jord och nya himlar där rättfärdighet bor!

2 Petr 3:10 Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då skall himlarna försvinna under våldsamt dån och himlakroppar upplösas av hetta och jorden och de verk som är på den inte mer finnas till.
2 Petr 3:11 Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva,
2 Petr 3:12 medan ni väntar på Guds dag och påskyndar [påskyndar: ett uttryck som förekommer på flera ställen i bibeln om hur Guds församling ber för att han ska upprätta sitt rike] dess ankomst – den dag som får himlar att upplösas i eld och himlakroppar att smälta av hetta.
2 Petr 3:13Men nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor, väntar vi på efter hans löfte.
Gud är inte bara kärlek, han är helig också. Därför är detta nödvändigt.
Så Gud kan inte acceptera allt  för hans helighet förbränner allt ont både på jorden och hos de enskilda människorna. Men han har berett en väg ut ur detta och där kommer dopet in! Jesus sa en gång att ”Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född nytt kan inte se Guds rike.” [Joh 3:3]
Nu kommer jag med en märklig utsaga. Men den stämmer med bibeln. Den som är döpt är född på nytt!
Joh 3:5 Jesus svarade: ”Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike.
1Joh 5:6 Det är han som kom genom vatten och blod, Jesus Kristus, inte bara genom vattnet, utan genom vattnet och blodet. Och det är Anden som vittnar, eftersom Anden är sanningen
Tänk på följande om dopet:
Både när Johannes döparen döpte och när lärljungarna sedan gjorde det sänktes den som döptes ner i vatten. (enligt bibeln som en sympol för Jesu begravning) Vi blir befriade från allt gammalt som skiljer oss från Gud. När man då kom upp ur vattnet hade man uppstått med Jesus för att leva i med hans uppståndelseliv. [Eller vet ni inte att vi alla som har blivit döpta till Kristus Jesus har blivit döpta till hans död?] Rom 6:3
Men vad spelar det då för roll, vi är ju alla samma rävar ändå? Jo det spelar stor roll, eftersom i dopet dog vi med Jesus (döden för vår syndavarelse) för detta var Guds sätt att skapa ett ”rum” i vårt hjärta som det bara skulle vara att inta den dagen vi insåg att vi ville och behövde! Så dopet gäller fortfarande i allas våra liv. Det är bara att i tro ta emot den gåvan!

Den riktiga dopgåvan är följande:

1Joh 5:13 Detta skriver jag till er för att ni skall veta att ni har evigt liv, ni som tror på Guds Sons namn.
1Joh 5:14 Och detta är den tillit vi har till honom, att om vi ber om något efter hans vilja, så hör han oss. 
1Joh 5:15 Och när vi vet att han hör oss, vad vi än ber om, så vet vi också att vi redan har det som vi bett honom om.
Published in: on 10 juli, 2010 at 21:51  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/07/10/dopet-galler-guds-karlek-ar-fokuserat-dit-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: