Lagen ska användas på rätt sätt!

I mina förra inlägg berättade jag om en man som fick flytta till sin Herre och mästare i dödens stund. Likaså citerade jag en sång som pekar på vad som gav honom den resan när livet var slut.

Nu ska jag försöka peka på hur man kommer dit. Det är många som tror att om man är hygglig, snäll och vill väl så har man en snäll Gud som inte dömer. Men Guds kärlek är inte samma sak som snällhet. Vi kan alltså inte muta Gud med att hålla lagen eftersom den som bryter mot ett enda bud är skyldig till allt.

”Jak 2:10 Ty den som håller hela lagen men bryter mot ett enda bud är skyldig till allt.”

Nu talar jag alltså inte om alla som föraktar det Gud har sagt är rätt och gott. (lagen) Att de människorna får sin dom ligger ju i sakens natur. De är inte bara orena och syndiga, utan föraktar till och med Guds erbjudande om nåd. Den som föraktar Guds heliga vilja föraktar ju även Gud själv. Inse, det finns inte ett ord som säger att Gud ska vara nådig mot dem som föraktar honom.
Nej, jag talar om dem som har respekt för lagen och tar den på allvar. Verkligen strävar efter att vara goda. Men det handlar inte bara om att respektera lagen och försöka hålla den, utan om att använda den ”i enlighet med dess syfte”.
Många har missförstått detta och försöker bli rättfärdiga inför Gud med hjälp av lagen, men lagens egentliga avsikt är att väcka oss till insikt om vilka vi är, att driva syndare til Kristus för att få del av den renhet han vann åt oss på Golgata.
”Rom 10:2 Jag kan vittna om att de hängivet tjänar Gud[alla som åkallar honom], men de saknar den rätta insikten.kap] [
De känner inte rättfärdigheten från Gud utan strävar efter att upprätta sin egen rättfärdighet och har inte underordnat sig rättfärdigheten från Gud.
Rom 10:4 Ty Kristus är lagens slut, till rättfärdighet för var och en som tror.
”…Rom 10:8 Vad säger den då? Ordet är dig nära, i din mun och i ditt hjärta, nämligen trons ord som vi predikar.
Rom 10:9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.
Rom 10:10 Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. 
Rom 10:11 Skriften säger: Ingen som tror på honom skall stå där med skam.

Så den som inte går den väg han själv har anvisat genom sin son, bör nog inte lita på att Gud är snäll! Han är inte bara kärlek utan syfte, han är också Helig. Dit når vi inte utan att följa ”bruksanvisningen” i nya testamentet!
Published in: on 21 juli, 2010 at 17:54  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/07/21/lagen-ska-anvandas-pa-ratt-satt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: