Sveriges kristna sover -och vet inte om det själva!

Det andliga tillståndet i Sverige är verkligen oroande. Vi behöver inse det. Det är första steget till en förändring. Så länge denna insikt inte finns så är det inte något hopp om förändring. Allt tal om väckelse blir bara önskedrömmar.

Det är nu absolut nödvändigt att vi verkligen tar till oss de ord som Herren har talat genom de tjänare som han sänt till Sverige och genom dessa avslöjat vårt tillstånd.

På sommarens Hönö-konferens talade Asher Wasker, en andlig ledare från Indien. Dagen refererade den 7 juli hans budskap under rubriken ”Kristna i väst är försoffade”.


Washer avslöjade hur bekvämligheten har lett till försoffning för kristna i väst. De kristna som kommer från andra förhållanden ser det andliga tillstånd som råder hos oss. Det är bara att vi själva inte ser det.

En annan Herrens tjänare är den välkände kinesiske Pastor Yun. Förra året kom det ut en bok med hans predikningar. Boken har titeln ”Levande vatten”.

Där skriver han följande: ”Från början förstod jag att en av anledningarna till att Gud låtit mig lämna Kina, var att hjälpa den sovande kyrkan i väst att vakna!”


Det uppmärksammade budskap som David Wilkerson framförde i Stockholm för några sedan var också ett tillfälle där Gud avslöjade hur apati och andlig ljumhet är det allvarliga tillstånd vi befinner oss i.

Vi behöver nu på allvar ta till oss de tilltal vi fått och ta ansvar för en förändring. Det behöver bli en angelägenhet för varje enskild kristen och varje församling att verka för det.

Återgivet från
Holger Nilsson Vetlanda
Published in: on 25 juli, 2010 at 17:52  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/07/25/sveriges-kristna-sover-och-vet-inte-om-det-sjalva/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Självgodhet / självtillräcklighet har kanske slagit ut väckelsen? En väckelserörelse ska ständigt pågå. Inte minst inom en själv.Kao

    • Det finns säkert många orsaker, men varför och hur är mindre viktigt än att… Personligen tror jag kanske att vi är som fariséerna och de skriftlärde på Jesu tid. Vi är mer upptagna med vad vi ska göra på semestern än att fråga Herren hur han vill använda vår tid!

  2. Apropå, era pastorer precis som övriga trosbunten kräver fett med cash för sin kärlek. Ska dessa sen spridas till himlen så vill jag inte dit 😉 best regs

    • Nu är jag inte någon pingstpastor. Det jag skrev står jag för, jag ville bara peka på vägen till pånyttfödelse! .Gratis!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: