Är du beredd på stormen?

När Herren säger: ”Jag skall skaka jorden än en gång,” så menar Han det! Han ska bokstavligt talat skaka vår ekonomi, vårt utbildningssystem, vårt styressätt – allt vi sätter vår tillit till och litar på, allt som ser tryggt och säkert ut.

Jesaja profeterar att Gud en dag ska resa sig och skaka hela jorden. Profeten skriver:

 ”Se, HERREN tömmer jorden och ödelägger den. Han omvälver dess yta och skingrar dess invånare..….Ute på gatorna hörs klagorop över vinet. All glädje har förmörkats, all jordens fröjd har flytt….. Ty det skall bli på jorden bland folken, som när man slår ner oliver, eller som när man gör en efterskörd sedan vinbärgningen är avslutad….” (Jes. 24:1,11,13)

Gud kommer att skaka jorden som om den var ett olivträd — tills varenda frukt faller ner!

 Ty fönstren i höjden är öppna och jordens grundvalar skakar. Jorden brister, ja, den brister. Jorden rämnar, ja, den rämnar.

Jorden vacklar, ja, den vacklar. Jorden raglar som en drucken. Den svajar fram och tillbaka…..Den skall falla och inte mer resa sig” (v. 18-20)

Hela jorden skall visa sig vara inte mer än en hydda, när Gud börjar sin skakning! Andra profeter stämmer överens med Jesaja ord:

Hesekiel säger att när Guds vrede stiger upp, skall Han skaka med stor kraft, våldsamt, allt som kan skakas:

 ”Då skall de bäva för mig, fiskarna i havet, fåglarna under himlen, djuren på marken och alla kräldjur som rör sig på jorden, och alla människor på jordens yta. Bergen skall slås ner, klipporna störta omkull och alla murar falla till jorden…. Så skall jag visa min storhet och helighet och göra mig känd inför många hednafolks ögon. Och de skall inse att jag är HERREN.” (Hes. 38:20,23). Och jag skall uppfylla detta hus med härlighet, säger HERREN Sebaot.” (Haggai 2:6-7).

 Hebreerbrevets författare säger:

 ”Den gången kom hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång skall jag komma inte bara jorden utan också himlen att skaka.* Orden ”än en gång” visar att det som skakar skall försvinna, eftersom det är skapat, för att det som inte kan skaka skall bestå.” (Hebr. 12:26-27).

Gud kommer att skaka allt som finns i sikte – så att det blir uppenbart att Han allena är den enda makt som inte kan skakas!

De senare åren har vi sett början på Guds skakningar

Herren började bokstavligen skaka jorden med jordskalv i slutet av 1980 talet. Ett skalv i Armenien utplånade nästan hela området. Ett skalv i Japan som mätte 6,9 ödelade nästan en hel stad. Så kom det förfärliga skalvet i San Fransisco, och andra följde efter nästan dagligen i detta område. Jordskalv drabbar västkusten i USA nästan kontinuerligt, från norra Kalifornien till San Diego och ända ner till Mexico. Vid en tidpunkt ställde en New York tidning denna fråga i en överskrift: ”Försöker Gud att skaka om oss?” Hur kommer det att fortsätta?

 Låt mig fråga dig om något: Vad gör en omsorgsfull mor eller far när ett barn sover, men måste väckas? En av föräldrarna tar försiktigt barnet i skuldrorna och skakar det. Om inte barnet vaknar med en gång, blir skakningen lite mer fast och bestämd — föräldern vet att barnet kommer att lida om det inte vaknar upp.

 Det är just det Gud gör precis nu — inte bara med Amerika, utan med världen! Till att börja med, skakar Han oss väldigt försiktigt. Men nu har Hans skakning blivit våldsam – för att Han ännu inte har lyckats med att väcka upp oss!

De profeter jag nämnde talade inte bara rätt ut i luften. När Herren säger: ”Jag skall skaka jorden än en gång,” så menar Han det! Han ska bokstavligt talat skaka vår ekonomi, vårt utbildningssystem, vårt styressätt — allt vi sätter vår tillit till och litar på, allt som ser tryggt och säkert ut.

Kunde du någonsin föreställa dig, att den mäktigaste nationen på jorden skulle bli nedlagd, för att politiken i båda partierna leker med nationell konkurs, och tvingas dra ned betalningen av vår internationella skuld?

Det finns de som säger, ”allt är väl, allt är väl”! Men allt är inte väl! Därför befinner vi oss i en skakig tillvaro.

Gud står bakom allt. Men är det inte en god Gud? Visst är det en god Gud, men han är helig också! Han är god och har visat på hur vi kan komma i samklang med honom.

Det finns vägar, men vill vi gå dem?

Published in: on 30 juli, 2010 at 18:18  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/07/30/ar-du-beredd-pa-stormen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: