Om de dåliga sidorna i Sverige

 Läs: http://www.dn.se/nyheter/sverige/sveriges-morka-sidor-1.1148317  (På svenska, kortversion)

Eller: http://www.guardian.co.uk/world/2010/aug/01/goran-lindberg-sweden-crime-palm (på engelska, huvudversionen)

De frågor som artikeln skapade hos mig handlade dels om hur processen till detta skeende kan gå till, och dels varför just Sverige? Jag säger inte att andra länder är problemfria, men men det som händer i Sverige verkar så multifaktoriellt. Och nästan exploderat under det senaste 15-20 åren. Som allt annat kan man se på det ur två olika perspektiv. Dels som effekterna av en enda styrande politisk ideologi i över 70 år och effekterna av långtidskonsumtionen av deras ideologi och propaganda. Men mitt tänk vill liksom inte godta att detta skulle räcka för det verkar som om det finns en underliggande ondska som kommer krypande överallt och på alla möjliga och omöjliga plan. 

Då kommer det annan förklaringsmodell inom mig. Jag måste göra ett parameterbyte för att beskriva det trots att det praktiskt finns en samverkan mellan propaganda i denna världen och andliga krafter. Det ser jag inga svårigheter att acceptera. Men om jag skulle våga mig på att inte vara så ödmjuk, skulle jag nog ta på mig profetrollen och hävda att det som sker är en effekt av att ett folk har lämnat sin Gud och liksom att församlingarna har övergivit sin uppgift att vara ett salt för omgivningen.

Läs: 2 Petr 2:10 …särskilt dem som i orent begär följer sin köttsliga natur och föraktar Herren. Fräcka och självsäkra skyggar de inte för att smäda höga makter, [kap]

2 Petr 2:11 under det att änglar, som står högre i fråga om makt och styrka, inte uttalar någon smädande dom mot dem inför Herren.

Här finns det ingen broms på att smäda de högre makterna och därmed lämnar vi fältet fritt för djävulen som går runt som ett rytande lejon för att se vem han ska kunna få grepp om. Folket och individerna är helt skyddslösa. Kognitivt vill vi det goda, men andligt är vi i klorna på de andliga krafterna.
Undra på att Paulus i Ef.6 skriver om att vår kamp inte gäller mot kött eller blod (människor) utan mot ondskans andemakter i himlarymderna. Där har de kristna svikit och nu skördar vi frukten.

Vi har övergivit våra kyrkor och bönhus som hus inför Herren, mot vackra konserter som vi inte sällan tar betalt för!

Published in: on 6 augusti, 2010 at 21:22  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/08/06/om-de-daliga-sidorna-i-sverige/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: