Bibeln tar upp mer än Gud, Jesus och djävulen!

Jag skrev igår: ”Oavsett hur man tolkar det kan inte Allah, med denna bakgrund vara den skapande och allsmäktige Guden, han är nåt annat.

Men om han än nåt annat än den skapande och allsmäktige Guden, vad är han då? Den osynliga världen är som vi kan läsa i Bibeln full av varelser, änglar, (både goda och onda änglar, de förra tjänar Gud, de senare följer ett avfallet änglaväsen som vi kallar djävul och satan.) Som dessutom Paulus skriver om i Ef. 2:2 Tidigare levde ni i dem på den här världens vis och följde härskaren över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens söner.”  Här kallas han för fursten över luftens välde, dvs. på den plats där dessa ondskans makter håller till.

Så när jag skriver att Allah är något annat än den gode och helige Guden, syftar det på att han är en del av dessa andevarelser jag skrev om i sista stycket. Kan han då visa sig i vilken skepnad som helst? Svaret måste bli ja.

2 Kor 11:14 Och det är inget att förvåna sig över. Satan själv gör sig lik en ljusets ängel.” Att han skulle kunna uppträda som ängeln Gabriel är som bibelns ser på det inte alls konstigt. Och hur lätt är det inte att bli lurad? Kom ihåg att koranen har kommit till genom en enda person, och vi har inga som helst hållhakar på historiska händelser från andra historieskrivare. Det är helt enkelt en akt av olika uppenbarelser under en ganska kort tidsrymd. Det ”träd” som uppkom härav (Islam) bär också en frukt liksom Guds barn bär frukt.
Matt 12:33 Om ni förutsätter att trädet är bra, så är frukten bra, eller att trädet är dåligt, så är frukten dålig. Ty av frukten känner man trädet.” [kap]
Men det är ännu mer komplicerat än så:
Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. [kap]
Falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra tecken och under för att om möjligt leda de utvalda vilse. [kap]
Detta handlar inte om massuggesion, som Hitler höll på med med. Vi har ännu inte sett detta, men jag tror inte att det är långt borta eftersom vi nästan dagligen får läsa om saker som ser övernaturliga ut. Allt är inte från Gud.

Men andra saker då?
Medier som får kontakt med de ”döda”… -och skuttar omkring i olika TV-program och säger sig ha kontakt med de döda, och vem minns inte mannen som presenterade sig som en inkarnation av anden”Ambres”? Är det bara humbug?
Som kristen kan man mycket väl anta att det handlar om adekvata andliga erfarenheter, men vilka andar? I Jesaja står det: ”

Jes 8:19 När de säger till er: ”Fråga andebesvärjare och spåmän, dem som viskar och mumlar”, så svara: ”Skall inte ett folk fråga sin Gud? Skall man fråga de döda till råds för de levande?” [kap]”
Alltså ser inte bibeln på detta som en omöjlighet, men det är en del av den andliga verkligheten vi alltså är varnade för!
Published in: on 24 augusti, 2010 at 20:01  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/08/24/bibeln-tar-upp-mer-an-gud-jesus-och-djavulen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: