Kan man ersätta ögat mot status? I så fall hade Jesus rätt!

Gå tillbaks till inlägget och svaret jag lade in i går. Det finns lite mer att säga!

I varje fall mig gav det en aháupplevelse till frågor jag själv ställt till den texten:

Vad menade Jesus egentligen? Som jag förstod hans svar och som jag förstår det utifrån mitt sätt att uppfatta Bibeln så bli kroppens olika delar bara försnävade paralleller till det som betecknas som ”köttet” i sin helhet. Det hör denna världen till. Dit hör en överdriven konsumtion av ”skräp” också. Vare sig det är TV,bio, nätet eller böcker. En total omvårdnad  och ett totalt (miss)bruk av vad som hör denna världen till. Jag putsar på bilen, ”min” bil: grannen kapar av sig fingret. För att inte bloda ner min ädelsten snör jag åt hans hand och ringer efter en ambulans. Då har bilen blivit mitt öga, eller min hand…. Jag har alltså större omsorg om den än om min nästa.

Det jag tror att Jesus menade var att allt som gör att vi inte tar så stor hänsyn till Guds vilja pga.  att vi ser det viktigare att vårda våra inre drifter och behov. Vare sig de tillhör kroppen fysiskt, eller de hör ihop med sådant drivs av. Ägandebehov, behov av status, bli accepterade på grund av att vi tycker som man ”ska ” tycka etcetera. Allt detta är förförelser och hindrar oss från att följa Guds väg.

”Allt vad ni vill att människorna ska göra mot er, ska ni göra mot dem!”

Published in: on 31 augusti, 2010 at 18:22  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/08/31/kan-man-ersatta-ogat-mot-status-i-sa-fall-hade-jesus-ratt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: