Med förundran -varför består EUstjärnorna i EU:s affish av pentagram?

Låt oss ha berättelsen om Babels torn i 1 Mos. 11:1-9 i GT som utgångspunkt, eftersom Babels torn står som en bild för mänskligt grundad enhetssträvan, en strävan som satan driver på bakom kulisserna fram mot slutmålet som är Antikrists rike.
Det här att Babels torn är en bild för mänskligt grundad enhetssträvan, det har t.o.m. politiker förstått. Det ser man om man t.ex. tittar lite närmare på intentionerna med den Europeiska Unionen, alltså EU. Visste du att Babels torn faktiskt står som förebild när det gäller arkitekturen för EU:s parlamentsbyggnad i Strasbourg? Det är ett dokumenterat faktum och det syns även på utsidan. Parlamentsbyggnaden i Strasbourg har formen av ett runt torn som ännu inte byggts färdigt. Högst upp sticker det liksom upp delar som ser ut som ett byggnadsskelett, och detta skall signalera att bygget pågår (se bilder nedan). Om du tycker det här resonemanget verkar långsökt, så skall du ta en titt på den affisch som EU tryckte upp för ett antal år sedan. Den affischen innehåller i stort sett samma bild av Babels torn som konstnären Peter Bruegel målade år 1563. Skillnaden är att man på EU:s affisch lagt till en byggnadskran och lite byggnadsarbetare m.m. som tydligt visar att man bygger vidare på Babels torn. På affischen står det dessutom skrivet ”Europa, många språk, en röst” (se bild nedan). EU-politikerna vänder därmed på Guds domslut över mänsklighetens enhetssträvan. Man återupptar bygget av Babels torn, man överbryggar språkförbistringen och man samlar till en mänsklig enhet där Gud i praktiken blir lämnad utanför ännu en gång.

EU:s parlamentsbyggnad i Strasbourg
Peter Bruegels målning från 1563
En mix av de båda vidstående bilderna

EU:s affisch med Babels torn
”Europa: många språk, en röst”
(Varför dessa pentagram? [En
symbol för satan] Sedan: Varför
är en stjärna gömd i tornet?)
Bara som information: Stjärnorna
är åt andra hållet i EU-flaggan!

Många politiker och ekonomer har alltså fattat vad symboliken med Babels torn står för, och därmed blir Bibelns Gud deras fiende i arbetet med att återuppbygga tornet. Vem är då deras gud kan man fråga sig? 

Ref. ”http://erevna.nu/?p=1632”

Published in: on 4 november, 2010 at 18:32  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/11/04/med-forundran-varfor-bestar-eustjarnorna-i-eusaffish-av-pentagram/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: