Tänk till…

…att bibelns Gud är i allra högsta grad verklig?

Att Jesus faktiskt uppstod (vilket en hel del talar för).

-Att nya testamentet faktiskt kom till så tidigt som mellan cirka år 45 (Jakobs brev) och den yngsta, Uppenbarelseboken, strax runt 90.

-Att de som skrev ner skrifterna i NT hade träffat Jesus både under hans vandringstid före döden och efter hans uppståndelse. [Det finns en bok som har givits ut av Verbum 1978, ISBN 35-1512-9, av Gunnar Hillerdal som då var docent i religionsociologi vid Uppsala universitet. I den har människor sänt in och berättat sina upplevelser.] En person som i senare tid berättat om en sådan upplevelse är Göran Grejder, chefsredaktör på DalaDemokraten. Jag hörde honom berätta detta i ett radioprogram! http://www.dagen.se/svenskajournalen/article.aspx?id=190262

-Antag vidare att Jesus faktiskt är (var) Guds son. Att han i sitt tal till lärljungarna förutsåg Jerusalems förstörelse år 70 och att detta skulle betyda att Judarna skulle spridas för alla världens vindar. Men också att första tecknet på tidens slut och hans återkomst just skulle vara att det judiska folket skulle återfå det land som Gud hade lovat dem

1 Mos 12:7 Och HERREN uppenbarade sig för Abram och sade: ”Åt dina efterkommande skall jag ge detta land.” Då byggde han ett altare åt HERREN som hade uppenbarat sig för honom.
Jesus säger alltså i Matt 24 att när de får tillbaks sitt land kommer detta att vara ett tecken på tidens slut. (Detta hände 1948)
-Antag vidare att inget av det vi ser i vår tillvaro är helt befriat från en andlig verklighet som påverkar allt som händer nu och som pekar in på en framtid som vi bör ta aktiv ställning till.
När tiden är slut är det tyvärr alltför sent!
JOVISST kan vi dö innan dess, men då blir det bara försent lite tidigare.

Bara som sagt: – Tänk till!

Published in: on 7 november, 2010 at 20:26  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/11/07/tank-till/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Så sant så sant!! -idag gäller det att INTE tänka….Det gör så många åt en idag… Det som gäller är att VAKNA upp !! Och se verkligheten..mänskligheten ligger liksom i en slags Tönrosa sömn och väntar på prinsen…och flyr verkligheten

  2. Det värsta är att man väntar inte ens på prinsen, man uppfattar det som sker som orsakat av människor utan fundera på att det är Gud som börjar tra åt tömmarna!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: