Kan verkligen dagens läge ha förutsetts för länge sedan?

Min tanke med att presentera dessa profetior är att visa på några exempel på hur profetior kommit till för att beskriva den yttersta tiden.

Trots att jag hade bestämt mig för att bara ange verifierade fakta, så har jag själv tagit med sådant som inte stämmer. Därför var jag tvungen att korrigera det sista inlägget. Ber om ursäkt.

Det kan också hända att jag måste återkomma och korrigera kring bilden med pentagrammen, jag har tyvärr inte fått den verifierad än.

Detta är en svårighet med sådant som uppfattas som profetior i största allmänhet. Något är sagt eller skrivet och vi kan övertolka det.

Vi lever i en tid när i stort sett alla människor jag pratat med tycker att vi lever i ett allt hårdare klimat både i samhället och mellan människor i allmänhet. Ilskna, småaktiga och stöldbenägna har vi blivit. Vi vågar inte längre stanna till och hjälpa en bli som fått problem vid vägkanten, för man vet ju aldrig… Som Nils Ferlin skrev: ”Nu är det inte långt emellan människornas hus, men långt emellan hjärta och hjärta.”

Om detta talar också Jesus när han talade om den sista tidens situation. ” Matt 24:12 Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta.

De kristna profetiorna har oftast ett grundbudskap som beskriver konsekvenser av det jag skrev i det senaste stycket. Det är alltså inte i första hand ”historia skriven i förväg”. Man kan snarare säga att det är en förutsägelse om vilken konsekvens som kommer sig av den livsstil och de värderinar vi har tagit till oss.

Syftet med profetian är att i grunden visa på en orsak till det som förutsagts och peka på en möjlighet att återvända till Guds vilja och väg.

Published in: on 16 november, 2010 at 18:08  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/11/16/kan-verkligen-dagens-lage-ha-forutsetts-for-lange-sedan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: