Nu till en svårsåld sanning..

Utifrån vad jag skrivit vet jag att det jag nu tänker skriva kommer som en logisk följd.

.

Men inte bara det!

.

Erfarenhetsmässigt vet jag att jag talar sanning. Jag kommer att berätta mer om det senare, men jag tvekar inte en sekund på att Gud håller sitt ord.

FEL, FEL FEL av mig. Hur ofta har jag inte legat vaken och funderat över framtiden för mina barn. Om arbetslöshet och ev. avsaknad av pengar. Om allt som börjar braka ihop omkring oss. Vår pension, kommer den att räcka?  Ja, allt jag nämnt och lite till! Men med tiden (efter rätt lång tid) har jag sett hur Gud alltid finns där. Visst vore det mera ”tryggt” om han fyllt kontot på en gång, men skulle jag då acceptera att ständigt vara beroende av honom?

EN sak har jag upptäckt. bönesvaret kommer alltid i sista sekund. ”Just in time”, för att anvönda ett modernt uttryck. Inget överskott, bara just vad vi behöver dag för dag!

Vad jag försöker säga är att det är svårt att sluta upp med att göra saker av oss själva även om vi är troende. Om inget händer när vi är som mest oroade försöker vi ju greppa problemet själva direkt. Hela vår tillvaro är ju uppfylld av de värderingar som gäller ”i denna världen”. Vi lever i en värld där det anses framgångsrikt att ge prov på fysisk kraft och och förmåga. Liksom på intellektuell spänst och förmåga till resultat. Vi har blivit lärda att vara självständiga, att stå på egna ben och inte lita på andra.

.

Men detta liknar inte alls Guds väg!

.

Mer kommer!

Published in: on 13 december, 2010 at 20:58  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/12/13/nu-till-en-svarsald-sanning-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag gillar det här inlägget. Återkommer med mer. Jag gillade det här väldigt mycket.

  2. Tack. Jaaa… det är HAN som är Gud, ”and who am I do disagree”?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: