Vem har inte haft vänner som suger musten ur en?

Blogginlägget igår kom sig av att jag ville få visa på hur den levande Herren har omsorg om oss. Han är ingen ”godisautomat”, men men en av de bästa vänner vi kan ha.

Hur ofta får vi inte uppleva att de som ser oss som vänner suger musten ur oss. Vi förväntas vara här, vi förväntas vara där och vi förväntas uppvakta etc..

Så fort vi själva känner oss lite nere i skorna och vill få dela det med någon, så efter ett par minuter handlar det om den andre.

.

Det är alltså inte bara Jesu makt att bota och fylla våra behov som gör gemenskapen med honom så mäktig. Det är så att han aldrig sviker och att han kravlöst accepterar oss när vi närmar oss.

.

Lägg märke till vad NN skrev igår. Det var inte någon som trodde stort och starkt. Inte heller någon som ens visste hur hon ville ha det med tron. Jesus var där ändå och handlade med sin kärlek.

Vi måste också vara medvetna om en annan sak. I den stund vi börjar kräva saker av honom, tystnar han. För en sann vän kräver inte.

Published in: on 22 december, 2010 at 17:40  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/12/22/vem-har-inte-haft-vanner-som-suger-musten-ur-en/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Önskar dig en riktigt God Jul!!

  2. Definitivt detsamma till dig! OBS, stek köttbullarna i ugnen och ha i lite riven ingefära i smeten! (En julklapp från mig till dig!) 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: