Gårdagen är förbi, morgondagen har vi inte sett och idag hjälper Herren

På slutet har jag skrivit om hur bibliska händelser daterats i den bibliska texten. Detta genom att hänvisa till politiska och andra historiska händelser vi känner till, Därför kan Bibeltexten ses i ett historiskt sammanhang.

Det betyder att Bibelns skrifter är historiskt placerbara, men inte bara det, utan talar också för att Gud är en Gud som är verksam i vårt historiska skeende.

Det betyder att Gud är verksam även i vår historiska tid vare sig vi kan se det eller inte.

När vi inte kan se hans närvaro och Gudomliga kraft, blir vi oerhört lätt oroade över det vi ser och upplever idag. Både vetenskapsmännens iakttagelser, ökat våld och hat i samhället, uttalade risker för ett globalt eknomoiskt  och/eller politiskt kaos (inte bara i vårt land eller vår kulturkrets)! Allt detta finns omtalat i de profetiska skrifter vi har i Bibeln om den sista tiden.

Även djupt troende människor kan oroas av och till (även om de gärna vill tala om hur trygga de är). Det är svårt att vila stilla i Guds famn.

Trots allt har han kontrollen! Hur illa det än ser ut, har han ändå total kontroll över dagsläget och framtiden.

För mig visar Bibelns historiska förankring hur dagen och framtiden är i hans händer. Hur aktiv ondskan än är. Som det står: ”Gårdagen är förbi, morgondagen har vi ännu inte sett och idag hjälper Herren”!

SÅ TILL SLUT:

Vill vi ha detta är det också till för oss.

Published in: on 29 december, 2010 at 21:15  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/12/29/gardagen-ar-forbi-morgondagen-har-vi-inte-sett-och-idag-hjalper-herren/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Tack till Herren för und bar bibel med profetisk budskap och stror tilllit med sanningen och vishet and den Heliga Andens kraft vill på verka genom detta bok in under och eviga persvective och värd att gå in glädje och kärlek till Gud ,tack ,var välsignat och och be,keijo södertälje


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: